Oilseeds - Oilseeds

Ayçiçeği çekirdeği: Yağışlar gelişmeler için önemli

April 23, 2020 at 3:05 PM , Der AUDITOR
Play report as audio

SOFYA. Bulgaristan'da büyük ölçüde yağış yok, sadece ülkenin kuzeybatısında yerel olarak hafif yağmurlar olabilir. Bu durumda, ayçiçeği tohumu çiftçileri için rahatlama sadece olağandışı yüksek sıcaklıkların olmaması

Hammadde fiyat platosuna ulaştı

Bu yılki hasat ekimi tamamlanmak üzere. Ancak, ekilen alanlarla ilgili resmi tahminler henüz mevcut değil. Mart raporunda Coceral, daha az ekim alanı ve daha düşük hektar verimi nedeniyle üretimde 1.78 milyon mt'a gerileyeceğini öngörüyor. Bulgaristan ayçiçeği tohumu pazarındaki hammadde fiyatları son haftalarda hızlı bir şekilde yükseldiğinden, kurak hava tahminleri şu anda fiyat gelişmeleri üzerinde henüz bir etkiye sahip değil..

Aslında, siyah, kabuklu % 96 saflıkta ayçiçeği çekirdeği bir platoya ulaştı ve bir önceki hafta olduğu gibi 353 Euro / mt CPT Varna seviyesinde. İç pazardan ve Ayçiçeği çekirdeği ithalat vergisi düştükten sonra Türkiye'den devam eden talepler aynı zamanda fiyatların kısa sürede tekrar düşmesini önleyecektir.. 

Ayçiçeği çekirdeği fiyatları, Doğu Avrupa

Kalite

EURO/mt

Soyulmuş,unlu mamuller, Bulgaristan, DDP Almanya

740-770

kabuklu,%96 saflıkta, Bulgaristan, CPT Varna

353

soyulmuş, unlu mamuller, Ukrayna, DDP Almanya

750-760

Kaynak:Ticaret

Çağrı dalgası sona eriyor

Öte yandan, soyulmuş ayçiçeği çekirdeği talepleri, birçok alıcı sözleşme çağrılarını öne çekmesinin ardından azalmaya başladı. Ancak, hammadde sektöründeki fiyat artışı unlu mamuller için ihracat fiyatlarının düşmesini engelliyor. Unlu mamuller Ayçiçeği çekirdeği için fiyatlar hala 0.74-0.77 Euro / kg DDP Almanya seviyelerinde..

Önümüzdeki aylarda yeni mahsule kadar, azalan işleme kapasiteleri ve stokların düşmesi nedeniyle daha yüksek bir fiyat seviyesi beklenebilir. Bunun dışında piyasa katılımcıları yeni hasat için görüşmelerin yakında başlamasını bekliyor.

View related articles

Go to the News Overview
Oilseeds
Mar 28, 2024
BRUSSELS/MOSCOW. Brussels issued a first proposal for increased import tariffs on Russian and Belarusian grain products on Friday. This will undoubtedly have an impact on the prices within the EU for flaxseed.
Oilseeds
Mar 27, 2024
SOFIA/BRUSSELS. EU countries reached a last-minute deal on Wednesday to the extend free trade with Ukraine until June 2025. Welcome as this news is, the stance towards Ukraine has hardened. In Bulgaria, the prices for sunflower seeds have risen sharply.
Oilseeds
Mar 27, 2024
NEW DELHI/GARSTEDT. Production prospects are much better for psyllium in India than last year, despite the heavy rains witnessed at the start of March. Price fluctuations will also be less of an issue.
Nuts
Mar 25, 2024
NEW DELHI. With Holi, the Hindu Festival of Colours, Love and Spring, being celebrated on 25 March peanuts should have taken a sharp downturn. Yet, China caused things to play out differently. Suppliers are waiting to ship the new crop in Tanzania and sales are already underway in the USA and Brazil.