Price: €11.00
Member Price: €0.00

Ayçiçeği çekirdeği : Hızlı teslimatlar için ek fiyat talepleri mümkün

October 31, 2019 at 9:45 AM , Der AUDITOR
Play report as audio

SOFYA. Bulgar çiftçiler 2019 hasadını neredeyse tamamladılar ve şu ana kadarki sonuçlar hayal kırıklığından çok daha fazlası. Hızlı teslimatlar için, tüccarlar bazı durumlarda mevcut piyasa fiyatlarından daha yüksek fiyatlar talep ediyorlar.

Hayal kırıklığı yaratan hasat sonuçları

Bulgaristan Tarım Bakanlığı’nın son raporlarına göre, ulusal ayçiçeği çekirdeği hasadı neredeyse tamamlandı ve hektar başına bir önceki yıla göre daha düşük verim nedeniyle sadece 1.70-1.75 milyon mt seviyesine ulaştı. Soyulmuş ürün için durum daha da kötü çünkü küçük çekirdekten dolayı yüksek çıkıntı oranı da ek olarak kullanılabilirliği azaltıyor. 

View related articles

Go to the News Overview
Nuts
Nov 17, 2025
NEW DELHI/REUS. According to the latest INC estimates, this year's global peanut crop will be slightly lower than last year's, even though the main producing countries have been able to increase their production. In India, growers still have cause for concern.
Oilseeds
Nov 13, 2025
NEW DELHI/ABUJA. Seasonal demand is expected to cause prices on the Indian sesame seed market to rise again after a long time. Persistent rainfall is causing delays in harvesting in Nigeria.
Oilseeds
Nov 13, 2025
DALIAN. Various factors are currently supporting prices for Chinese pumpkin seeds, and the market sentiment is largely positive. Farmers' actions will prove decisive for the next season.
Oilseeds
Nov 12, 2025
SOFIA/KYIV. Small kernels, a high breakage rates and high prices are making hulled sunflower kernels unattractive this season. Suppliers are responding accordingly.