Nuts

Ceviz: Şili'de üretim düşüyor

February 21, 2020 at 4:30 PM , Der AUDITOR
Play report as audio

SANTIAGO DE CHILE. Şili ceviz üretiminin geçen yıla göre % 10 ila 15 azalacağı tahmin ediliyor. Bu özellikle kötü hava koşullarından kaynaklanıyor

Çok az yağış

Şili sert kabuklu meyveler üreticileri ve ihracatçıları birliği Chilenut bildirdiği üzere, bu sezonki hasadın güncel tahminlere göre bir önceki yıla göre %10-15 gerileme anlamına gelen 135.000 mt civarında olacak.Birlik bunun nedeninin kötü hava koşulları olduğunu belirtiyor; ülke son zamanlarda şiddetli kuraklıkla mücadele etmek zorunda kaldı. Şili'deki yetiştirme alanı şu anda 45.261 hektar civarında.

Kuraklık nedeniyle çiçek dökülmesi

Özellikle yılda yaklaşık 9.000 mt ceviz üreten  Valparaíso bölgesi ağır darbe aldı. Kuraklık en belirgin bu bölgedeydi, bu da özellikle SERR çeşidi için yüksek oranda çiçeklerin dökülmesine yol açtı. Sadece bu bölgedeki üretim hacminin beşte bir azaldığı tahmin ediliyor. 13.327 ha alanı ve 58.000 mt tahmini hasadı ile Şili'nin en büyük büyüyen bölgelerinden biri olan Metropolitan bölgesinde de benzer sorunlar yaşanıyor. Avantajı ise bu bölgedeki çiftçilerin kuraklıkla iyi mücadele edebilecek daha iyi sulama sistemlerine sahip olmalarıdır. Chillán ve Los Ángeles arasındaki organik organik bölgesi ise daha az etkilendi; burada nispeten iyi bir hasat bekleniyor.

View related articles

Go to the News Overview
Nuts
Apr 18, 2024
BRUSSELS/REUS. Imports from Russia may have declined sharply for pine nuts since 2022, yet the country still holds a key position in the EU. Global production fell sharply in 2023/2024.
Nuts
Apr 18, 2024
ORDU. Not only the TMO but also Ferrero have jumped into action regarding hazelnuts after weeks of speculation.
Nuts
Apr 17, 2024
BEIJING/REUS. China has remained the most important producer for walnuts as the latest International Nut and Dried Fruit Council (INC) estimates show. The prospects for the 2024 crop are promising.
Nuts
Apr 15, 2024
NEW DELHI/BUENOS AIRES. Traders and stockists are forced to sell peanuts at a loss in India. Issue is that rising temperatures may cause diseases to spread. Harvesting is in full swing in Argentina.