Dried Fruit

Hurma: İhracatçılar büyük zararlara maruz kalıyor

April 16, 2020 at 1:36 PM , Der AUDITOR
Play report as audio

TAHRAN. İran'da depolarda 500.000 mt hurma mevcut. Bu miktarlar yakında satılmazsa, pazarda büyük sıkıntılar olacak. Sorun hükümetin ihracat vergileri koyma düşüncesi.

Bu vergiler geçen yıl Ramazan'a kadar, tüketim artarken iç piyasada fiyatların yükselmesini önlemek için uygulanmıştı.Ancak yapılan araştırmalardan bu yıl bol miktarda ürünün mevcut olduğu görülüyor bu yüzden tüccarları umutsuzca hükümeti ihracat vergileri uygulamasından vazgeçirmeye çalışıyorlar.

Likidite bir sorun

Koronavirüs ile ilgili kısıtlamalar ve gönderilerdeki duraklamalar nedeniyle ihracatçılar zaten ağır kayıplara uğradılar. Gemilerin gelmesi için bazı kargo konteynerleri iki aydır limanda bekletiliyor. Sorun şu ki, hurmalar yakında çürüyebilir. Diğer gönderiler varış limanlarına ulaşmayı başarmış olsa da, ihracatçılar yüksek maliyetlerle sağlık kontrolleri ve dezenfeksiyon yaptırmaları gerekti. Sınırların kapanması nedeniyle, birçok kamyon da durmak zorunda kaldı ve bu da büyük hasarlara neden oldu. Banka dışı transfer kanalları da kapatıldığı için birçok tedarikçi henüz ödeme alamadı. İhracat pazarında likidite sıkışık. Sevkıyattaki sorunlar, uluslararası talebi artıran ihracat pazarında Mazafati hurmalarının bulunmaması nedeniyle son iki hafta boyunca fiyatlarda% 5,8 -% 6,8'lik bir artışa neden oldu. Ramazan ayrıca iç talebin artmasına neden oldu.

Mazafati hurma, Iran

Grad

EURO/kg

A-Grad

1.09

B-Grad

0.94

Premium Grad

1.18

FOB Iran

 

Daha fazla bilgi için:

Mazafati hurma,kurutulmuş,A-Grad, Iran fiyat tablosu
Mazafati hurma,kurutulmuş,B-Grad, Iran fiyat tablosu
fiyat tabloları

View related articles

Go to the News Overview
Nuts
Apr 24, 2024
MANILA. Lower raw material production due to El Niño, rising freight costs and geopolitical tensions are just some of the hurdles the coconut market has to face. Market players are correspondingly cautious.
Dried Fruit
Apr 23, 2024
AYDIN. Due to the warm temperatures in the growing regions, the fig trees in the Turkish province of Aydin could start flowering earlier than usual. Meanwhile, low rainfall is still a problem.
Dried Fruit
Apr 23, 2024
MANISA. Weakened by the mildew infestation last year and the mild winter, yields in the Turkish growing region of Manisa have so far been worryingly low.
Dried Fruit
Apr 23, 2024
MALATYA. Temperatures in Turkey remain high and growers can breathe a sigh of relief as there is no indication of a possible risk of frost. Prices have fallen slightly.