More News - Alerts and Regulations

Korona salgını süresince KOBİ'leri desteklemek için geçici çerçeveler

March 24, 2020 at 9:51 AM , Der AUDITOR
Play report as audio

BRÜKSEL. AB Komisyonu, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelere finansal destek sağlamak için yeni tedbirler aldı. Herşeye rağmen bu fonların üye devletler tarafından sağlanması gerekiyor

AB Komisyonu, AB ülkelerinin mevcut devlet yardım kurallarından tam olarak yararlanmasına yardımcı olmak ve böylece korona salgını tarafından ciddi şekilde zayıflatılmış ekonomiyi desteklemek için geçici bir çerçeve kabul etti.. Bu şekilde şirketlere, özellikle de KOBİ'lere olmak üzere yardım sağlamak için hızlı ve etkili önlemler alınacaktır. Pandemi süresince ve sonrasında ekonomik faaliyetleri sağlamak için yeterli mali imkanlar sağlanacak.. Resmi olarak "Mevcut COVID-19 salgını karşısında ekonomiyi desteklemek için devlet yardımına yönelik geçici çerçeve" başlıklı tedbir, başlangıç olarak tüm AB ekonomisinin ciddi şekilde bozulduğunu kabul etmektedir. Bu rahatsızlıkları azaltmak veya en iyi şekilde gidermek için beş tür yardım sağlanacak:

- Doğrudan hibeler, geri ödenebilir avanslar veya vergi avantajları

- Şirketlere banka kredileri için devlet garantileri

- Şirketlere indirimli kamu kredileri

- Devlet yardımını reel ekonomiye aktaran bankalar için güvenceler

- Kısa vadeli ihracat kredi sigortaları

Gerekli fonların çoğunun üye devletlerin kendileri tarafından sağlanması gerektiği dikkat edilmesi gerekmektedir. Geçici çerçevenin kendilerine sunulan seçenekleri genişletmesi ve tamamlaması amaçlanmıştır, ancak AB'nin bütçesi maliyetleri karşılamak için çok sınırlıdır

Geçici çerçeve ile ilgili belgeyi buradan  indirebilirsiniz.

View related articles

Go to the News Overview
Nuts
Dec 22, 2023
AMSTERDAM/MANILA. With Houthi rebel attacks on vessels effectively blocking the Suez Canal cargo is delayed and freight rates have risen suspiciously fast. While Danone has denied reports of short-term supply chain delays, agri-food suppliers dealing in Asia and east Africa have issued stark warnings to their customers.
Alerts and Regulations
Apr 11, 2022
BRUSSELS. As part of the fifth major sanctions package against Russia, carriers from Russia and Belarus have been banned from crossing EU borders since Saturday. This is intended to hit the Russian economy even harder. However, there are some exceptions for the time being.
EU regulations
Sep 3, 2020
FRANKFURT/BRUSSELS. Talks over the possible introduction of a hydrocyanic acid limit for flaxseed for human consumption are currently underway throughout Europe. The Auditor has contacted the European Commission and a leading flaxseed trader in Belgium to find out more.
Alerts and Regulations
Apr 2, 2020
LUHANSK. A "Mundus Agri" correspondent, living in the Luhansk People's Republic, outlines the enormous impact the outbreak of the new coronavirus has on daily life. The first infection has only recently been confirmed. Measures to contain the virus are only starting to be implemented.