More News - Alerts and Regulations

Korona virüs tedarik sıkıntılarına neden oluyor

March 9, 2020 at 4:03 PM , Der AUDITOR
Play report as audio

FRANKFURT. Gelen bilgilere göre şu anda kuzey İtalya'daki üreticiler ve depolar ile Çek Cumhuriyeti'ndeki alıcılar arasında bazı tedarik darboğazları var.

Ayrıca Çek sınır kapılarında İtalya'dan gelen kamyon sürücülerinin ateşli olup olmadıkları kontrol edildikleri de bildiriliyor. Bu, yetkililerin veri konularını daha yakından sorgulaması ve incelemesi için ilk uyarı işareti oluyor.

Dahası, giderek daha fazla yabancı kamyon sürücüsünün Covid-19 ile enfeksiyondan korktukları için, özellikle de bazı bölgeler karantina altına alındığı ve müşterilerin ulaşılamaması nedeniyle İtalya seyirlerine katılmayı reddettikleri duyulmaya başlandı.

İthalatlarının bir kısmını Akdeniz üzerinden alan şirketler de bazı mallarda kıtlık olabileceğine dair ilk endişelerini dile getirmeye başladılar. 

Diğer lojistik zorluklar

Öte yandan, Polonyalı tüccarlar pirinç ve bulgur gibi ürünlere yönelik güçlü talepler olduğunu ancak, aynı zamanda nakliye zorluklarıyla da karşı karşıya kaldıklarını bildiriyorlar. Birçok tüketicilerin toplu halde stoklamaları, süpermarketlerin daha sık tedarik edilmesi gerektiği anlamına geliyor, bu yüzden ulaşım seçeneklerinin de  az olabileceği bildiriliyor. 

Hijyen herşey

Alman lojistik şirketleri ciro rakamlarının düştüğünü bildiriyor, özellikle Çin'den şu aralar sadece birkaç teslimat yapılıyor. Ancak, ithalat rakamları 2020 yılının ilk iki ayında iyiydi. Birçok deponun doldurulmuş olması gerekiyor.

Dezenfektanlar ve ilgili hijyen talimatları tüm çalışanlara sunuluyor. Özellikle de turlarında Avrupa'yı dolaşan sürücüler için bu çok önemli.

EFSA'nın (Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi) bugün doğruladığı üzere enfeksiyonların ithal gıdalardan kaynaklanması mümkün görülmüyor. 

Alternatif tedarik kaynakları gerekiyor

Üretimin mümkün olduğunca uzun süre devam edebilmesi için gıda üreticileri en önemli ürünleri için alternatif tedarik kaynakları arıyorlar. Güvenlik stoklaması da bir konu ve stoklarda olası bir artış da düşünülmesi gerekiyor

View related articles

Go to the News Overview
Nuts
Dec 22, 2023
AMSTERDAM/MANILA. With Houthi rebel attacks on vessels effectively blocking the Suez Canal cargo is delayed and freight rates have risen suspiciously fast. While Danone has denied reports of short-term supply chain delays, agri-food suppliers dealing in Asia and east Africa have issued stark warnings to their customers.
Alerts and Regulations
Apr 11, 2022
BRUSSELS. As part of the fifth major sanctions package against Russia, carriers from Russia and Belarus have been banned from crossing EU borders since Saturday. This is intended to hit the Russian economy even harder. However, there are some exceptions for the time being.
EU regulations
Sep 3, 2020
FRANKFURT/BRUSSELS. Talks over the possible introduction of a hydrocyanic acid limit for flaxseed for human consumption are currently underway throughout Europe. The Auditor has contacted the European Commission and a leading flaxseed trader in Belgium to find out more.
Alerts and Regulations
Apr 2, 2020
LUHANSK. A "Mundus Agri" correspondent, living in the Luhansk People's Republic, outlines the enormous impact the outbreak of the new coronavirus has on daily life. The first infection has only recently been confirmed. Measures to contain the virus are only starting to be implemented.