Dried Fruit

Kuru incir: bazı bölgelerde% 60'a kadar hasar

April 27, 2020 at 12:22 PM , Der AUDITOR
Play report as audio

TAHRAN. Şiddetli yağmur ve dolu İran'ın Fars ilinde incir bahçelerinde ciddi hasara neden oldu. Ayrıca Ramazan'ın başlamasının piyasa üzerinde olağan etkisi de yok.

Estahban'da ciddi hasar

Nisan ayı ortalarında şiddetli yağışlar ve dolu fırtınaların neden olduğu hasarın kapsamı hakkında kapsamlı bilgi bulunmamasına rağmen, piyasa katılımcıları etkinin Fars eyaletinde şiddetli olduğunu belirtiyorlar. Fars eyaletinin başkenti Estahban Şehri Tarım Bakanlığı'na göre, şiddetli yağışlar ve dolu, Khaneh Kat bölgesindeki incir bahçelerine yeni dallar ve yapraklarda tahrip olduğundan ciddi şekilde zarar verdi. Mevcut tahminlere göre 800 hektarlık bir alanda yaklaşık% 60'lık bir hasarın gözlemlendiğini belirtmektedir. Estahban'ın incirleri Vietnam, Çin ve Japonya, Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Kore ve Hong Kong'a ihraç edilmektedir.

Fiyatlarda nominal artış

Normalde Ramazan'ın başlaması kuru incir talebini ve fiyatlarını artırıyordu. Ancak, bu yıl, koronavirüsün yayılması ve ulaşımdaki organizasyon sorunlarının uluslararası ve iç talebi durdurması nedeniyle durum tamamen farklı. İran'daki depolarda da çok malzeme var. Bununla birlikte, döviz kuru dalgalanmaları son iki haftada nominal olarak fiyatları kg başına 0,04-0,06 Euro artırdı.

 

Kuru  incir, Iran

Tipi

EURO/kg

A-Grad

3.72

AA-Grad

4.53

AAA-Grad

5.41

FOB Iran

Daha fazla bilgi için:

View related articles

Go to the News Overview
Dried Fruit
Apr 16, 2024
MANISA. Trading has picked up quickly again for sultanas in Turkey after last week’s Eid-al-Fitr holiday. Trouble is that the weather has turned way too warm for the time of year.
Dried Fruit
Apr 16, 2024
MALATYA. Turkey's exports are failing to catch up on last year for dried apricots. Weather conditions are ideal in Malatya. Prices refuse to move.
Dried Fruit
Apr 9, 2024
AYDIN. With higher temperatures and a lack of rainfall, the probability of yield losses is increasing in Aydin. Production was already significantly lower than usual this season.
Dried Fruit
Apr 9, 2024
MALATYA/REUS. While some exporters firmly expect demand to pick up after the Ramadan festivities, others expect it to remain weak. The market is extremely quiet during this week of Eid.