Dried Fruit

Kuru incir: ticari faaliyetler aksamaya devam ediyor

March 30, 2020 at 11:52 PM , Der AUDITOR
Play report as audio

TAHRAN. İran'daki piyasa katılımcıları koronavirüs salgınının ihracat hacminde% 20, ihracat değerinde% 50 düşüşe neden olacağını düşünüyorlar. Ana sorunlardan biri, sınırlardaki trafik kısıtlamaları. Virüsün yayılması kuru incir taleplerinde de büyük bir etkisi oldu.

Sınırlarda farklı durumlar

Sınırlardaki durum her ülkede, ihracat ve ithalat üzerindeki kısıtlamalarla farklı. Yolcu trafiği yasaklandığı için sürücülerin başka bir ülkeye girmeleri de imkansızlaştı bu da malların sınırlarda sık sık değiştirilmesi gerektiği anlamına geliyor. İran Ticaret Tanıtım Örgütü'nün bilgilerine göre ticaretin şu anda kuzey sınırlarında aktif olduğu, güney sınırlarının ise kapalı olduğu söylenebilir. Genel durum aşağıdaki gibidir:

  • - Sultan Qaboos Limanı da dahil olmak üzere bazı limanlarda trafikte bazı kısıtlamalara rağmen, Umman sınırları neredeyse tamamen açık
  • - Kuveyt, mal tedarikini ve yolcu trafiğini neredeyse tamamen yasakladı.
  • - Katar yiyecek tedarikini yasakladı ancak minerallere izin veriyor.
  • - Birleşik Arap Emirlikleri ile ticaret devam etmekle birlikte, kısıtlamalar uygulanıyor.
  • -Gıdalar, Sarakhs sınırı üzerinden Türkmenistan'a demiryolu ile taşınıyor. Ancak Inchebron sınırı 1 Nisan'a kadar kapalı kalacak.
  • - Azerbaycan'a transit güzergah açık.
  • - Ermenistan'da kısıtlamalar uygulanıyor. İran vizeleri iptal ediliyor. Bununla birlikte, bazı emtialar Mağri sınırından alınıp satılabiliyor..
  • - Mallar sadece Kazakistan ve Rusya'da yavaşça transfer ediliyor..
  •  Afganistan sınırlarında Afgan kamyon şoförlerine vize verilmesi ile ilgili sorunlar var, bunun dışında hiçbir kısıtlama yok.
  • - Türkiye sınırında, Orumiyeh Sero sınırında Türk kamyonları ile sadece tarım ürünleri ihraç ediliyor. Khoy-Razi sınırında demiryolu ile yük trafiği mümkün. İran ve Türk kamyonları Bazargan-Maku sınırında kendi ülkelerine dönebiliyorlar.
  • - Pakistan, İran ile tüm sınırlarını kapattı..

 

İran'ın kuzey ve güneyindeki limanlarda herhangi bir aksaklık bildirilmiyor. Bununla birlikte, güney İran limanlarında Kuveyt ve Untied Arap Emirlikleri'ne ticaret durdu ve Katar sadece frigo gemileri kabul ediyor.

İç talep fiyatları artırıyor

İran'daki Yeni Yıl kutlamaları ve kuru meyve tüketimini öneren yönergeler iç pazarda talebi artırdı. Fiyatlar son iki hafta içinde% 2-3 arttı. Bununla birlikte, iç talepler geçen yıldan çok daha düşük olduğu da dikkatlerden kaçmıyor.

 

Kurutulmuş incir, Iran

Tipi

EURO/kg

A-Grad

3.68

AA-Grad

4.48

AAA-Grad

5.35

FOB Iran

 

Daha fazla bilgi için:

İncir, kurutulmuş, no 2, Lerida, fiyat tablosu
İncir, kurutulmuş, no 4, Lerida fiyat tablosu
diğer fiyat tabloları 

View related articles

Go to the News Overview
Nuts
Apr 24, 2024
MANILA. Lower raw material production due to El Niño, rising freight costs and geopolitical tensions are just some of the hurdles the coconut market has to face. Market players are correspondingly cautious.
Dried Fruit
Apr 23, 2024
AYDIN. Due to the warm temperatures in the growing regions, the fig trees in the Turkish province of Aydin could start flowering earlier than usual. Meanwhile, low rainfall is still a problem.
Dried Fruit
Apr 23, 2024
MANISA. Weakened by the mildew infestation last year and the mild winter, yields in the Turkish growing region of Manisa have so far been worryingly low.
Dried Fruit
Apr 23, 2024
MALATYA. Temperatures in Turkey remain high and growers can breathe a sigh of relief as there is no indication of a possible risk of frost. Prices have fallen slightly.