Price: €11.00
Member Price: €0.00

Kuru Üzüm: İhracat fiyatlarında % 51 düşüş

October 7, 2019 at 10:40 AM , Der AUDITOR
Play report as audio

TAHRAN/SACRAMENTO. Düşük verim, ambargolar ve yasadışı kaçakçılık faaliyetleri, son birkaç yılda İran'da ortalama kuru üzüm fiyatlarının% 50 oranında düşmesine neden oldu. ABD tedarikçileri de bu sezon başta Türkiye’den olmak üzere müşterileri geri kazanmaya kararlı

İhracatta sert düşüşler

İran, küresel pazardaki en büyük ikinci üretici olmasına rağmen, ülkenin Türkiye ve diğer üretici ülkelerle rekabet etmesi mümkün değil.Asıl mesele nispeten düşük verimler. Finansal işlemler ve pestisit kalıntıları ile ilgi sorunlardan dolayı İran'ın,Türkiye hükumetin piyasayı aktif olarak desteklediği  fiyatları ile rekabet etmesini zorlaştırıyor. Bu sorunlar son yedi yılda ihracatta% 18'lik bir azalmaya yol açtı. İran 2012 y

View related articles

Go to the News Overview
Dried Fruit
Mar 31, 2026
MALATYA/REUS. The INC has published its updated production estimates, which remain unchanged from November. The weather in Malatya remains stable, and farmers are cautiously optimistic.
Dried Fruit
Mar 31, 2026
AYDIN/REUS. Fig cultivation is being promoted in the Turkish province of Aydın. Unfavourable weather conditions meant that Turkish production in 2025 was lower than expected.
Dried Fruit
Mar 31, 2026
REUS/TEHRAN. Larger crops in Tunisia and Algeria have led the INC to revise its global production estimates for dates upwards. EU countries imported nearly 4% fewer dates last year; in the first quarter of 2026, the year-on-year difference was almost 23%.
Dried Fruit
Mar 31, 2026
REUS/BRUSSELS. According to the latest INC estimates, global production of dried cranberries this season could be about 4% higher than last year. However, there could be some quality issues in North America. EU imports have fallen slightly.