More News - Alerts and Regulations

Önce Amerika - sağlıkta da mı?

March 27, 2020 at 12:30 PM , Der AUDITOR
Play report as audio

WASHINGTON, D.C. Koronavirüsün yayılmasına karşı alınan önlemler ABD'de önümüzdeki hafta tekrar gevşetilebilir. Bununla cumhurbaşkanı halkı büyük tehlikeye maruz bırakır.

ABD'de hükumet, Cumhuriyetçiler ve Kongre'deki Demokratlar teşvik paketi üzerinde bir anlaşmaya varabildiler. 2 trilyon dolar değerinde olacak ve ABD ekonomisinin korona kriziyle savaşmasına yardımcı olacak. Bu, 25 Mart Çarşamba sabahı Washington'da açıklandı. Diğer şeylerin yanı sıra, 367 milyar dolar küçük işletmeleri destekleyecek, Amerikan vatandaşları 1.200 dolarlık bir kerelik ödemeler alacak ve hastaneler ve diğer bakım tesisleri de teşvik paketinden yararlanacak.

Enfeksiyon oranı keskin bir şekilde yükseliyor

Bu arada ABD Başkanı Trump, ABD'deki mevcut durumu hafife alan açıklamalarla şaşırtıyor. Üç basamaklı aralıkta yeni korona enfeksiyonları her gün rapor edilirken ve ABD şu anda en fazla enfeksiyonu olan bir numaralı ülke olmasına rağmen, Paskalya'ya kadar  dükkanları yeniden açacağını ve ekonominin dönmeye edeceğini açıkladı. ABD'deki enfeksiyon eğrisi, Covid 19 salgını tarafından özellikle sert bir şekilde etkilenen İtalya'yı bile aştı. Rakamlar özellikle 10.000'den fazla enfekte insanın bulunduğu dünya metropolü New York'ta ve sokağa çıkma yasağı uygulanan en kalabalık California eyaletinde yüksek. Bugüne kadar, diğer ülkelerdeki örneklerin gösterdiği gibi, ABD'deki insanların sadece üçte biri sokağa çıkma yasağı veya temas nedeniyle sosyal mesafe koymak durumunda. Trump'ın ekonomiyi tekrar harekete geçirme telaşı mevcut seçim kampanyasından kaynaklanıyor olabilir - "Amerika önce" bu durumda sağlık için geçerli görünmüyor

Ya ticaret?

Kanada ve Meksika sınırları birkaç gün önce kapatıldı, ancak şu ana kadar bu sadece arabaları etkiliyor; Bugüne kadar, ticaret ve ihracat, sıkı denetlenen sağlık kontrolleri ile de devam ediyor. Mundus Agri'nin sorusu üzerine ABD'li bir kuru meyve üreticisi üretim ve nakliyenin şu anda sadece birkaç kısıtlama ile devam ettiğini bildirdi.

View related articles

Go to the News Overview
Nuts
Dec 22, 2023
AMSTERDAM/MANILA. With Houthi rebel attacks on vessels effectively blocking the Suez Canal cargo is delayed and freight rates have risen suspiciously fast. While Danone has denied reports of short-term supply chain delays, agri-food suppliers dealing in Asia and east Africa have issued stark warnings to their customers.
Alerts and Regulations
Apr 11, 2022
BRUSSELS. As part of the fifth major sanctions package against Russia, carriers from Russia and Belarus have been banned from crossing EU borders since Saturday. This is intended to hit the Russian economy even harder. However, there are some exceptions for the time being.
EU regulations
Sep 3, 2020
FRANKFURT/BRUSSELS. Talks over the possible introduction of a hydrocyanic acid limit for flaxseed for human consumption are currently underway throughout Europe. The Auditor has contacted the European Commission and a leading flaxseed trader in Belgium to find out more.
Alerts and Regulations
Apr 2, 2020
LUHANSK. A "Mundus Agri" correspondent, living in the Luhansk People's Republic, outlines the enormous impact the outbreak of the new coronavirus has on daily life. The first infection has only recently been confirmed. Measures to contain the virus are only starting to be implemented.