Dried Fruit

Rendelenmiş Hindistan cevizi:Güçlü fiyat dalgalanmaları

February 13, 2020 at 11:27 AM , Der AUDITOR
Play report as audio

MANILA. Filipinler'deki deprem ve tsunamiler sonrasında durum yavaş yavaş normale dönmüş olsa da, fiyatlar henüz tam olarak dengelenmedi. Korona virüsünün de hindistancevizi pazarında etkisi var.

Piyasa katılımcılarında endişe devam ediyor

Deprem hasarı nedeniyle yıl başında fiyatlar aşırı yüksek bir seviyeye geldikten sonra yavaş yavaş tekrar stabil olmaya başladı. Ancak piyasa katılımcıları Filipinler'deki tedarikçiler hala beş hafta geride ve Endonezya'dan yapılan ihracatlarda da gecikme söz konusu olduğu için bu fiyat indirimlerine tam olarak güvenmiyorlar. Bu nedenle mal kıt olabileceği için muhtemelen ancak Mayıs veya Haziran'da tekrar istikrar kazanacak olan fiyatlarda dalgalanmaların olması muhtemel. Bu nedenle, alıcılar sözleşmeleri yapmak için en uygun zaman konusunda emin değiller. Şu anda, Endonezya'dan rendelenmiş hindistan cevizi için Avrupa spot piyasa fiyatları 1.445 Euro / mt EXW Polonya ve Sri Lanka'dan 1.465 Euro / mt EXW Polonya.

Hindistan cevizi yağı için düşük fiyatlar

T.M. Duché korona virüsünün hindistancevizi pazarında da iz bıraktığını bildiriyor. Şu aralar Asya'nın bazı bölgelerinde ticaret çok durgun olduğu için, tüm yemeklik yağların fiyatları düştü. Hindistan cevizi yağı, düşük talep nedeniyle 1.000 ABD Doları / mt'un bile altında. Palmiye yağı tüccarları da kötü hava koşulları düşük mahsul verimi sağladığı ve bunları yetiştirmek için çok az finansal yatırımlar olduğu için endişeliler.

Rendelenmiş Hindistan cevizi

Kalite

EURO/mt

İnce, Endonezya, EXW Polonya

1.395

Orta, Endonezya, EXW Polonya

1.445

Orta, Sri Lanka, EXW Polonya

1.465

Kaynak: Ticaret

Daha fazla bilgi için: 

Sri Lanka rendelenmiş hindistan cevizi fiyatı
Endonezya rendelenmiş hindistan cevizi fiyatı
Filipinler rendelenmiş hindistan cevizi fiyatı  
- Hindistan cevizi yağı fiyat tablosu

diğer fiyat tabloları

View related articles

Go to the News Overview
Nuts
May 6, 2024
NEW DELHI/BRASILÍA. Peanut prices are under pressure in India and the situation in China is no better. The Brazilian crop is facing some major challenges.
Nuts
May 6, 2024
FRESNO/TEHRAN. US pistachio exports set a record in March. Yet, shipments to India are down. Prices have become more competitive in Iran.
Nuts
Apr 30, 2024
SACRAMENTO. According to the 2023 California Almond Nursery Sales Report issued by the United States Department of Agriculture’s National Agricultural Statistics Service (NASS) on 25 April 2024 only 4.02 million almond trees were sold between 01 June 2022 and 31 May 2023.
Dried Fruit
Apr 30, 2024
AYDIN. While the current cooler weather is welcome news for figs, a dangerous fly may cause extensive damage.