Oilseeds - Oilseeds

Susam: Hindistan ihracat işine kısmen tekrar başladı

April 14, 2020 at 5:03 PM , Der AUDITOR
Play report as audio

YENİ-DELHI. Hammadde ihracatçıları da dahil olmak üzere Hint gıda endüstrisi artık çalışmalarını tekrar tam olarak yürütme hakkına sahip. Sadece limanlardaki sınırlı kapasiteler ihracatta gecikmelere neden oluyor.

Çalışıyor ama yavaş

Hindistan'daki sokağa çıkma yasağı şimdilik olarak 3 Mayıs'a kadar uzatılırken, gıda sektörüne geçen hafta tekrar üretime ve ihracata başlamasına izin verildi. Şu anda başka hiçbir malın yüklenmesine izin verilmediği için daha az gemi yolda. Bir yandan, kapasiteler sınırlı, öte yandan, gemilerin tamamen yüklenene kadar daha uzun süre beklemesi gerekmesi nedeniyle - haftalar önce Çin'de de benzer olduğu şekilde nakliyeler bu yüzden gecikebiliyor..

Tarım sektöründe neredeyse hiç kısıtlama yok, ekim, hasat gibi işler yapılabiliyor. Ancak, pazarlar da kapalı olduğu için çiftçilerin mallarını satma imkânı olamadı. Ki bu hala böyle. 

Fiyatlar kapatmalardan önceki gibi

Susam ihracatçıları iyimser ve iç arz sıkıntısını gidermek için çoğunun  elinde yeterince stok mevcut. Ümit edilen fiyat artışı yerine, susam için fiyat teklifleri şu anda kapatmadan önceki seviyeye benzer. Buna ek olarak, yaz hasadı birkaç hafta içinde piyasalara gelebilir ve ideal olarak çiftçiler geç tekrar mal teslim edebilecekler.

Soyulmuş susam 1,75 USD / kg CIF Hamburg seviyesinde işlem yapılıyor, soyulmamış susam ise 1,56 USD / kg USD seviyesinden satın alınabiliyor. Güney Kore ihalesi başladı ve sonuç 16 Nisan'da açıklanacak. 

Susam fiyatları, Hindistan

Tipi

USD/mt

Soyulmuş, 99,95%

1.750

Doğal

1.560

CIF Hamburg

Daha fazla bilgi için: 
Susam, soyulmuş, mekanik kurutulmuş,% 99.95 saflıkta, fiyat tablosu
Susam,kabuklu,% 99.95 saflıkta, fiyat tablosu 
diğer fiyat tabloları

View related articles

Go to the News Overview
Oilseeds
Mar 28, 2024
BRUSSELS/MOSCOW. Brussels issued a first proposal for increased import tariffs on Russian and Belarusian grain products on Friday. This will undoubtedly have an impact on the prices within the EU for flaxseed.
Oilseeds
Mar 27, 2024
SOFIA/BRUSSELS. EU countries reached a last-minute deal on Wednesday to the extend free trade with Ukraine until June 2025. Welcome as this news is, the stance towards Ukraine has hardened. In Bulgaria, the prices for sunflower seeds have risen sharply.
Oilseeds
Mar 27, 2024
NEW DELHI/GARSTEDT. Production prospects are much better for psyllium in India than last year, despite the heavy rains witnessed at the start of March. Price fluctuations will also be less of an issue.
Nuts
Mar 25, 2024
NEW DELHI. With Holi, the Hindu Festival of Colours, Love and Spring, being celebrated on 25 March peanuts should have taken a sharp downturn. Yet, China caused things to play out differently. Suppliers are waiting to ship the new crop in Tanzania and sales are already underway in the USA and Brazil.