Price: €11.00
Member Price: €0.00

Fındık: Hammadde fiyatları 20 TL / kg'a mı çıkıyor?

July 15, 2019 at 3:21 PM , Der AUDITOR
Play report as audio

ORDU. Türkiye fındık ihracatçılarına, yeni hasat için giderek daha fazla talep gelmeye başladı, bu da piyasalara hareket kazandırdı. Türk lirasının gelişimi ise önümüzdeki haftalarda fiyatlandırmada önemli bir rol oynayacak, şu aralar TL'nin sabitlendiği görülüyor.

İhracatçılar daha temkinli

Türk fındıkları için hammadde fiyatlarının önümüzdeki sezon devlet desteği ile 20 TL / kg seviyesine çıkarılması gerektiği konusu giderek daha fazla duyulmaya başladı. Piyasa katılımcıları, bu şartın yerine getirileceği hususunu çokta imkansız olarak görmüyorlar

Aynı zamanda TMO' dan erken fiyat açıklaması talep edildiğinden çoğu ihracatçı olumlu teklifler vermekten kaçınıyor ve 2019 hasadı fındık için fiyat

View related articles

Go to the News Overview
Nuts
Nov 5, 2026
ORDU. Ferrero is still buying with quality issue presenting major challenges for exporters. The TMO’s approach is also not exactly helpful. Logistics are another problem. Exports are only starting to recover slowly with Ferrero as main driver.
Nuts
Nov 4, 2026
IRVING. US pecan exports have witnessed a slow start to the season. Crop receipts are also down.
Nuts
Nov 2, 2026
NEW DELHI. Arrivals are picking up in India with farmers urged to refrain from selling too many peanuts. Quality is becoming more decisive in the international market.
Nuts
Nov 2, 2026
NEW DELHI/HO CHI MINH. Weather conditions are good for cashews in Mozambique. Processors in Vietnam are not keen to purchase raw cashew nuts. They are not exactly satisfied with the current market situation. Vietnam’s kernel exports are relatively firm on last year. US imports have surged. Last-minute shopping is underway in India.