More News - Company News

ABD yaptırımları: Lambertz'i cezai tarifeler vurdu

October 18, 2019 at 12:36 PM , Der AUDITOR
Play report as audio

FRANKFURT. CNBC'nin yakın zamanda bildirdiği gibi, Avrupa'daki küçük şirketler ABD gümrük tarifelerinde 7.5 milyar ABD doları tutarında destek görüyor. Avrupa genelindeki tarım bakanları birçok küçük gıda üreticisi bundan önemli derecede etkilendiği için çok endişe duyuyorlar. Frankfurter Allgemeine gazetesi örnek olarak Alman bisküvi üreticisi Lambertz'in nasıl etkilendiğini göstermiş

 

% 25'lik tarifeler yürürlüğe girdi

ABD, Boeing’in yasadışı sübvansiyonlarına cevap olarak AB aleyhindeki yaptırımları yayınladı. 18 Ekim itibariyle, AB'den tarımsal ithalat% 25'lik bir tarifeye tabi oluyor. Bu tarifeye, zeytinyağı, süt ürünleri viski ve şarap dahil olmak üzere çok çeşitli tarımsal ürünler için geçerlidir..

Lambertz, kısa sürede tanıtım sorununu vurguladı

Almanya'daki Frankfurter Allgemeine Zeitung’un bildirdiği gibi bisküvi üreticisi Lambertz’in yaptırımlardan çok etkilendi. Grubun gelirlerinin dörtte biri yurt dışından edinilmektedir. CEO Hermann Bühlbecker, tarifelerin çok kısa bir sürede yürürlüğe alındığını açıkladı. Sorun, ABD’de iş ortakları ile anlaşmaların imzalanmış olması ve, bu da fiyatların kısa sürede yeniden ayarlanamayacağı anlamına gelmekte. Lambertz doğal olarak ek masrafları taşımak zorunda kalacak. Fiyatları ancak gelecek yıl yükseltmek mümkün olacak. Ancak bu aynı zamanda Lambertz bisküvilerinin süpermarketlerdeki ABD ürünleriyle rekabet etmesinin daha zor olacağını da ortaya koyuyor. Bühlbecker, ayrıca, Brexit'in etkisinde de endişeli. Ek tarifelerin gelirleri% 10 ila 20 oranında azaltabileceğini düşünüyor. 2017/2018 döneminde, grup ABD'de 28 milyon Euro gelir elde etmişti. Lambertz, Walmart ve birçok indirim süpermarket zincirlerine tedarik ediyor.

View related articles

Go to the News Overview
Company News
Feb 15, 2024
LUXEMBOURG. By issuing approval on 14 February chocolate and confectionary giant Ferrero wrapped up the 2022/2023 financial year particularly sweet. Turnover increased by 21% and the global workforce rose by 14%. While new Nutella products were rolled out in the USA, consumers in Europe had a taste for Ferrero-themed ice cream.
Company News
Jan 12, 2024
Dear readers, due to some cases of illness, the publication date of the first AUDITOR issue 2024 has been postponed to 19/01/2024. We apologise for any inconvenience caused.
Company News
Aug 26, 2022
CHICAGO. As Reuters reports the U.S. Department of Agriculture (USDA) had to retract faulty weekly commodities export data on Thursday morning that generated a high degree of uncertainty in the futures market and forced some analysts to have to issue embarrassing apologies to their clients.
Company News
Dec 24, 2021
SEEHEIM. The Mundus Agri team wishes you a relaxing holiday season and a good start to the new year. For this reason, CEO Jakob Megow would like to thank you personally.