Oilseeds - Oilseeds

Ayçiçeği çekirdeği: Sevkiyatlar gecikmeli yapılıyor

April 1, 2020 at 9:56 PM , Der AUDITOR
Play report as audio

SOFYA. Bulgaristan'da çiftçiler henüz ekim çalışmaları ile meşgul, ilk resmi ekim rakamlarının kısa süre içinde açıklanması bekleniyor. Üreticilerin kısıtlama taktikleri başarılı oldu.

İyi ekim koşulları

Hava koşulları açısından, Nisan ayının ilk iki haftası çoğunlukla kuru olacak, tarla çalışması için iyi koşullar. Ayçiçeği çekirdeği tarım makineleriyle ekildiği için, çiftçiler işlerini engelsiz bir şekilde yapabilecekler. 2020 hasadı için ilk resmi ekim alanı tahminlerinin kısa süre içinde açıklanması bekleniyor.   

Ham maddeler belirgin bir şekilde daha pahalı

Bir hafta içinde, kabuklu, %96 saflıkta siyah ayçiçeği çekirdeği için resmi fiyatlar 17 Euro / mt artışla 327 Euro / mt CPT Varna seviyesine yükseldi. Bunun nedeni de tam da bu amacı güden çiftçilerin ve üreticilerin başarılı kısıtlama taktikleriydi. Hatta bazen daha da yüksek bir seviyede işlem yapıldı.

Unlu mamul çekirdeklerine talep çok yüksek ve müşteriler sözleşmelerini erken çağırıyorlar. Gelen bilgilere göre, aslında sezonun sonuna kadar olan bireysel sözleşmelerin tamamen çağrıldığı söyleniyor. Hammadde fiyatlarına kıyasla kabuksuz ayçiçeği çekirdeğinde fiyat artışları henüz daha ılımlı. Alıcılar sasdece daha katı sınır kontrolleri nedeniyle daha uzun teslimat sürelerine hazırlıklı olmak zorundalar. Ancak piyasa katılımcıları yaz ayları için daha yüksek bir fiyat seviyesi beklentisindeler. 

Ayçiçeği çekirdeği fiyatları, Doğu Avrupa

Kalite

EURO/mt

Soyulmuş,unlu mamuller, Bulgaristan, DDP Almanya

750

kabuklu,%96 saflıkta, Bulgaristan, CPT Varna

327

Kaynak:Ticaret

Daha fazla bilgi için:
Ayçiçeği çekirdeği, unlu mamuller, Doğu Avrupa, fiyat tablosu
Ayçiçeği çekirdeği, siyah, kabuklu, Bulgaristan, fiyat tablosu
diğer fiyat tabloları

View related articles

Go to the News Overview
Oilseeds
Apr 18, 2024
NEW DELHI. After the last tender from South Korea turned out to be a great disappointment for sesame seeds, things are looking much better in India in April. Question is in how far this will impact prices.
Oilseeds
Apr 15, 2024
DALIAN. Sowing is underway for pumpkin seeds in China and will take about a month. Prices are on the decline.
Nuts
Apr 15, 2024
NEW DELHI/BUENOS AIRES. Traders and stockists are forced to sell peanuts at a loss in India. Issue is that rising temperatures may cause diseases to spread. Harvesting is in full swing in Argentina.
Oilseeds
Apr 11, 2024
OTTAWA/BRUSSELS. With the prospect of higher import tariffs for Russian flaxseed, European traders are worried about their business and fear massive price increases. Other growing countries such as India and Canada are coming into focus, but are not really an alternative for buyers at the moment.