Free of charge

Badem: İspanya'da çiçeklenme olumlu

March 24, 2020 at 3:22 PM , Der AUDITOR
Play report as audio

MADRID/SACRAMENTO. Uzmanlar, İspanya badem bölgelerinde çiçeklenme döneminde iyi hava koşulları olduğunu bildiriyorlar. Ancak, don yine de hasadı mahvedebilir.

İspanyol bademleri stabil

En son güncellemelerinde, TIOGA Ticaret ve Hizmetleri uzmanları Şubat ayında çiçeklenme döneminde iyi hava koşulları olduğunu bildirdiler. Düşük yağış oranının tozlaşma üzerinde olumlu bir etkisi olmuştur. Ancak yine de Nisan ortasına kadar gece donu olabilir, bu nedenle önümüzdeki haftalardaki gelişmeleri yakından izlemek önemli. İspanyol badem ihracat fiyatları bir önceki haftanın fiyatlarında sabitlendi. Organik badem artık mevcut değil, endikatif fiyatların tahminen konvansiyonel Valencia için piyasa fiyatlarından 4.50 Euro / kg üstünde olduğu tahmin ediliyor.

Öte yandan ABD bademleri yeniden yükselişte ve bu arada fiyatlar kısa bir süre düşmeden önceki iki hafta önceki seviyesine döndü. 

Badem fiyatları

Tipi

EURO/kg

Valencia, 12/14 mm, doğal, İspanya

5,85

Largueta, 13/14 mm, doğal, İspanya

6,90

Marcona, 12/14 mm, doğal, İspanya

7,20

California, SSR, 23/25, ağartılmış, ABD

6,65

Carmel, SSR, 27/30, doğal, ABD

5,65

Badem, kıyılmış, ABD

6,15

Badem unu, ağartılmış, ABD

5,95

EXW İspanya

Daha fazla bilgi için: 
- Badem, doğal, 18/20, Valencia
Badem, doğal, 27/30, Largueta
Badem, ağartılmış, 27/30, California SSR fiyat tablosudiğer fiyat tabloları

View related articles

Go to the News Overview
Nuts
Jun 12, 2025
ORDU. Not only is the TMO expected to jump into action very soon, but crop estimates might also be revised with frost not being the only decisive factor.
Nuts
Jun 11, 2025
DALIAN/SANTIAGO. Suppliers in China have issued a first assessment for the 2025 crop. Chile’s exports are finally gaining traction for walnuts.
Nuts
Jun 10, 2025
NEW DELHI. As the Indian government is gradually releasing its old crop stocks for sale at favourable prices, the pressure on peanut prices is not abating. The market for peanut oil, however, is quite active.
Nuts
Jun 10, 2025
MOMBASA/BEIJING. Authorities have cracked down on smugglers in Kenya. For suppliers in China the export ban for macadamias is a serious problem. Trump’s tariffs have so far failed to shake the industry.