More News - Interviews

Bu yüzden yardım ödenekleri vergi daireleri aracılığıyla yapılmalıdır

March 23, 2020 at 3:14 PM , Der AUDITOR
Play report as audio

SEEHEIM-JUGENHEIM. Dedere Deutschland GmbH CEO'su Michael Gütlich, neden bürokratik olmayan mali yardım dağıtımının yapılması gerektiğini açıklıyor. Ve en kısa zamanda!

Vergi dairelerimiz bir şirketin ve hatta çalışanın tüm ilgili verilerine sahiptir. ücretler ve maaşlar ve olası dağıtılmamış kazançlar için mevcut maliyetler temelinde, bu nedenle, münferit şirketler için, kendi hesabına çalışanlar, vb. İçin yardım fonlarının tehdit eden iflasların önüne geçmek için ne tür bir akıma ihtiyaç duyacağına dair sonuçlar çıkarmak mümkündür..  

Bir diğer hızlı yardım, önümüzdeki altı ila sekiz hafta içinde sosyal güvenlik primlerini ödeme yükümlülüğünün askıya alınması olacaktır. Bu aynı zamanda şirketlerin çoğunu büyük ölçüde rahatlatacaktır.. 

Bankalar ve KfW aracılığıyla yardım fonlarının sağlanması, özel bir durumda halihazırda mevcut olduğu gibi doğru bir yol değildir. Şirketlerin hemen yardıma ihtiyaçları var ve başvuruları uzun bir süre sonra işleme alınmasını bekleyecek kadar vakitleri yok. Birçok küçük ve orta ölçekli şirket de nereye gideceğini bilmiyor. Ve  aniden bu başvuruları işlemek ve kontrol etmek için tüm banka çalışanları nereden gelecek?  

Eğer devletimiz yardım etmek istiyorsa, önemli ekonomik sorunları olan ya da olabilecek kredi kuruluşlarına bu fonların dağıtılmaması daha iyi olacaktır.   

Almanya bu krizi atlatmak istiyorsa, hızlı uygulamaları mümkün kılmak için sadece virüsle değil, aynı zamanda bürokrasi canavarı ile de  mücadele etmelidir. Kuaförler ve şahıs şirketleri gibi küçük işletmelere hemen ve bürokratik işlemler olmaksızın destek sunulmalıdır. Sistematik olarak önemli olmayan şirketlerin, özellikle doğrudan insan teması olanların geçici olarak kapatılması doğrudur, ancak hükumet düzeni bu şirketlerin ölmesine neden olmamalıdır. Girişimciler de bundan etkileniyor. Birçok yatırımcı daha fazla tur finanse etmek için yeterli paraya sahip olmayabilir. Bu krizde, şimdi uygulamaların ve formların ardında saklanan politikacılara değil, pragmatistlere ihtiyacımız var.    

Acil yardımlar hemen gerekli. Corona'dan sonraki dünyanın farklı görüneceğini hepimiz biliyoruz. Özellikle ev ofisi ve iş seyahatleri konusunda mevcut koşullar başka şekilde de olabileceğini gösteriyor. Ancak ekonomik altyapı bir kere yıkılırsa, krizden sonra her şeyi tekrar yoluna koymak için yeterince hızlı bir şekilde yeniden inşa edemeyebiliriz. Şimdi çalışanlar, şirketler ve hükumet hepimiz birlikte çalışırsak hayatta kalabiliriz .  

Çünkü devlet, hepimiziz..

Yazar:: Michael Gütlich

View related articles

Go to the News Overview
Oilseeds
Mar 8, 2024
SEEHEIM/ANKARA. Even in 2024, women don't always have it easy in male-dominated industries... right? We spoke to a female dried fruit trader based in Turkey about how she has fared in the almost twenty years she has been working in the industry and what it takes to stand up to the competition.
Oilseeds
Jan 8, 2024
SEEHEIM/CHRUDIM. 2023 was a year full of hurdles, but also new opportunities. Kristián Vronka from the Czech blue poppy seed trading company Cropful explains how market players faced challenges such as the wars in Ukraine and Israel, global inflation and climate change and what they expect from the 2024/2025 season. Read the full interview here.
Oilseeds
Jan 5, 2024
SEEHEIM/GUJARAT. 2023 was a year full of hurdles, but also new opportunities. Our business partner from the Indian sesame seed and spice market explains how market players faced challenges such as the wars in Ukraine and Israel, global inflation and climate change and what they expect from the 2024/2025 season. Read the full interview here.
Oilseeds
Jan 3, 2024
SEEHEIM/ORDU. 2023 was a year full of hurdles, but also new opportunities. Our business partner from the Turkish hazelnut market explains how market players faced challenges such as the wars in Ukraine and Israel, global inflation and climate change and what they expect from the 2024/2025 season. Read the full interview here.