More News - Company News

Corona virüsü: AB sınırlarında durum nasıl?

March 18, 2020 at 2:34 PM , Der AUDITOR
Play report as audio

FRANKFURT. AB Komisyonu, hafta başında Avrupa sınırlarında doğru davranışlarla ilgili yönergeler yayınladı. Sorun şu ki, ülkeler tedbirlere bireysel olarak karar veriyorlar ve AB çapında herhangi başka bir düzenleme yok.

İtalya, Fransa ve İspanya gibi ülkelerde sokağa çıkma yasağı bu arada mevcut olsa da, Almanya'da bu henüz planlanmadı. Burada da vatandaşların sosyal ilişkileri olabildiğince sınırlamaları gerekmektedir; Bir ihlal durumunda henüz sonuçlar beklenmemektedir. Sorun şu ki, AB topluluk ve uyum anlamına geliyor, ancak uygulanabilecek AB çapında düzenlemeler yok.. Karar ilgili ülkelere aittir. Bununla birlikte, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, virüsün etkili bir şekilde bastırılmasının sadece Avrupa çapında mümkün olduğunu vurgulamakta. Şu anda tüm üye ülkelerle görüşmeler devam ediyor.

Mal trafiği güvence altında olmalıdır

AB Komisyonu şu anda mümkün olduğunca az aksama ile mal ve hizmet akışını sürdürmeye odaklandı. Bu nedenle, tüm AB ülkelerinden sınır kontrol noktalarına "yeşil şerit" uygulamaları istenilmektedir; bu şekilde yük trafiği için mümkün olan en hızlı geçişi kolaylaştırması amaçlanmaktadır. Ayrıca, halihazırda AB içinde teslim edilen ürünler için ek sertifikalar uygulanması planları bulunmamaktadır. Nedeni de Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi gıdanın koronavirüsün bulaşma kaynağı olmadığını açıklamasıdır. Almanya'da AB Komisyonu temsilcisi Jörg Wojahn, Sächsische Zeitung ile yaptığı röportajda, örneğin zayıf düzenlenmiş sınır kontrolleri nedeniyle tedarik zincirindeki gecikmelerin kesinlikle gıda ve ilaç endüstrilerinde darboğazlara yol açabileceğini söylüyor. O da aynı şekilde, yalnızca bireysel olarak ülkelere hitap edebilecek AB Komisyonu'nun çaresizliğini de eleştiriyor.

Ulaştırma Bakanı konuşmada

Bugün (18 Mart) AB Ulaştırma Komiseri Adina Vălean ile tüm AB ülkelerinin ulaştırma bakanları arasında bir video konferans olacak. Amaç, teslimat trafiği sınırlarında uzun bekleme sürelerine ve kilometrelerce trafik sıkışıklığına çözümler bulmaktır. Örneğin, tedarik zincirlerinin hızla ele alınmasını sağlayan çeşitli ulusal sınırlar boyunca "yeşil koridorlar" yaratılması için "yeşil koridorları" genişletmek.

View related articles

Go to the News Overview
Company News
Feb 15, 2024
LUXEMBOURG. By issuing approval on 14 February chocolate and confectionary giant Ferrero wrapped up the 2022/2023 financial year particularly sweet. Turnover increased by 21% and the global workforce rose by 14%. While new Nutella products were rolled out in the USA, consumers in Europe had a taste for Ferrero-themed ice cream.
Company News
Jan 12, 2024
Dear readers, due to some cases of illness, the publication date of the first AUDITOR issue 2024 has been postponed to 19/01/2024. We apologise for any inconvenience caused.
Company News
Aug 26, 2022
CHICAGO. As Reuters reports the U.S. Department of Agriculture (USDA) had to retract faulty weekly commodities export data on Thursday morning that generated a high degree of uncertainty in the futures market and forced some analysts to have to issue embarrassing apologies to their clients.
Company News
Dec 24, 2021
SEEHEIM. The Mundus Agri team wishes you a relaxing holiday season and a good start to the new year. For this reason, CEO Jakob Megow would like to thank you personally.