Free of charge

Hindistan cevizi rendesi: Büyük plantasyonlar geçici olarak kapatılıyor

April 6, 2020 at 12:53 PM , Der AUDITOR
Play report as audio

MANILA. Filipinli hindistan cevizi plantasyonları şu anda Covid 19 salgınının etkileriyle mücadele ediyorlar. Bazı büyük fabrikalar geçici olarak kapatmak zorunda kaldı.

Neredeyse hiç nakliye seçeneği yok

Korona salgını, Filipinler'deki hindistancevizi pazarında belirgin bir etkiye sahip. T.M. Duché'nin uzmanlarının bildirdiği üzere, adalardaki toplu taşıma araçlarının pratikte kapalı olması ve bu nedenle işçilerin işlerine ulaşmak için çok az fırsatlarının olması çok önemli bir sorun. Bu nedenle, bazı büyük plantasyonların geçici olarak kapatmk zorunda kaldılar. Daha küçük plantasyonlar şimdilika çalışmaya devam ediyor ve az miktarda hindistancevizi topluyor, bu nedenle ihracat henüz tamamen durdurulmadı. Şimdilik Paskalya'dan sonra fabrikaları ve plantasyonları yeniden açabilme ümitleri var. Ancak daha uzun süreli kapatmalar Filipinler'in zaten çok fakir olan halkı için tam bir felaket olacaktır.

Teslimat gecikmeleri

Filipinler'in bölgedeki en büyük şehri olan Davao City, bu arada tam bir sokağa çıkma yasağı ilan etti. Bunun ne kadar süreceği henüz bilinmiyor. Bazı piyasa katılımcıları, önlemlerin en az 14 Nisan'da hafifletilmesini bekliyorlar, ancak henüz hiçbir şey doğrulanmadı. Ticaret uzmanları, kısmen Davao şehrinde birçok Hindistan cevizi plantasyon çalışanı da yaşadığı için teslimat gecikmelerinin Eylül ayının sonuna kadar beklenebileceğini tahmin ediyor. Tüccarlar, hindistancevizi pazarındaki büyük belirsizlikler nedeniyle alımlarda çekimser kaldıkları için,  orta veya ince hindistancevizi rendesi fiyatları hafifçe düştü.

Hindistan cevizi rendesi

Kalite

EURO/mt

Medium, düşük yağ, Endonezya

1.410

İnce, düşük yağ, Endonezya

1.345

EXW Polonya
Kaynak:Ticaret

View related articles

Go to the News Overview
Nuts
Jun 25, 2026
ORDU. Ferrero is letting the market wait. Speculations prevail as to which price the TMO will offer for hazelnuts from the 2026 crop. Financing is an absolute disaster for exporters.
Nuts
Jun 25, 2026
BRUSSELS. Official import statistics show just how impressive China’s sharp rise in the EU market for walnuts is. Yet, the USA has retained its leading position. Chile, Ukraine and Moldova are also important trading partners.
Nuts
Jun 23, 2026
MANILA. Improved availability and low demand are having an impact on the prices of various coconut products. El Niño is causing market players increasing headaches, as are the high freight rates.
Dried Fruit
Jun 23, 2026
MALATYA. The assessment team for the 2026 apricot crop has completed its work – the results are expected in July. The trees are in good condition, and market players remain optimistic about the 2026/27 season.