Dried Fruit

Hindistan cevizi rendesi: Büyük plantasyonlar geçici olarak kapatılıyor

April 6, 2020 at 12:53 PM , Der AUDITOR
Play report as audio

MANILA. Filipinli hindistan cevizi plantasyonları şu anda Covid 19 salgınının etkileriyle mücadele ediyorlar. Bazı büyük fabrikalar geçici olarak kapatmak zorunda kaldı.

Neredeyse hiç nakliye seçeneği yok

Korona salgını, Filipinler'deki hindistancevizi pazarında belirgin bir etkiye sahip. T.M. Duché'nin uzmanlarının bildirdiği üzere, adalardaki toplu taşıma araçlarının pratikte kapalı olması ve bu nedenle işçilerin işlerine ulaşmak için çok az fırsatlarının olması çok önemli bir sorun. Bu nedenle, bazı büyük plantasyonların geçici olarak kapatmk zorunda kaldılar. Daha küçük plantasyonlar şimdilika çalışmaya devam ediyor ve az miktarda hindistancevizi topluyor, bu nedenle ihracat henüz tamamen durdurulmadı. Şimdilik Paskalya'dan sonra fabrikaları ve plantasyonları yeniden açabilme ümitleri var. Ancak daha uzun süreli kapatmalar Filipinler'in zaten çok fakir olan halkı için tam bir felaket olacaktır.

Teslimat gecikmeleri

Filipinler'in bölgedeki en büyük şehri olan Davao City, bu arada tam bir sokağa çıkma yasağı ilan etti. Bunun ne kadar süreceği henüz bilinmiyor. Bazı piyasa katılımcıları, önlemlerin en az 14 Nisan'da hafifletilmesini bekliyorlar, ancak henüz hiçbir şey doğrulanmadı. Ticaret uzmanları, kısmen Davao şehrinde birçok Hindistan cevizi plantasyon çalışanı da yaşadığı için teslimat gecikmelerinin Eylül ayının sonuna kadar beklenebileceğini tahmin ediyor. Tüccarlar, hindistancevizi pazarındaki büyük belirsizlikler nedeniyle alımlarda çekimser kaldıkları için,  orta veya ince hindistancevizi rendesi fiyatları hafifçe düştü.

Hindistan cevizi rendesi

Kalite

EURO/mt

Medium, düşük yağ, Endonezya

1.410

İnce, düşük yağ, Endonezya

1.345

EXW Polonya
Kaynak:Ticaret

View related articles

Go to the News Overview
Nuts
May 16, 2024
SACRAMENTO/ISFAHAN. US almond shipments exceeded 2 billion pounds in April. The USDA subjective crop forecast is fuelling uneasy speculations. Almonds have come under fire in Iran.
Dried Fruit
May 16, 2024
REUS/TEHRAN. As the latest INC estimates show, Saudi Arabia will remain the most important producer of table dates in the 2024/25 season. Iran, meanwhile, has recorded a significant increase in exports.
Nuts
May 15, 2024
MANILA. The extremely high temperatures in the Asian countries of origin are likely to exacerbate the commodity shortage for the 2025 crop. A similar scenario was already observed last year.
Nuts
May 15, 2024
REUS/ORDU. Expectations over global production rising by 20% for hazelnuts in 2024/2025 have fuelled hopes that prices will fall. Yet, Turkey is confronted with other challenges at present, trouble is that the TMO may jump into action.