Free of charge

Hurma: fiyatlarda geri dönüş bekleniyor

March 31, 2020 at 2:46 PM , Der AUDITOR
Play report as audio

TAHRAN. Iran'da, korona virüsün patlak vermesi, talep artışlarının Ramazan'a kadar fiyatları artıracağı yönündeki tüm umutları tüketti. Özellikle hurma gibi besin maddeleri taleplerinde bir artış olmasına rağmen, fiyatlar şu ana kadar yükselemedi. Tüccarlar yine de durumun değişebileceği konusunda iyimserler.

Arz fazlası fiyatları düşük tutuyor

Her ne kadar hurma bağışıklık sistemini güçlendiren değerli antioksidan olarak görülse de, iç talep bugüne kadar fiyatları yukarı çekemedi. Bu da büyük ölçüde büyük üretimden kaynaklanmaktadır. İran Ulusal Hurma Birliği'ne göre, 2019/2020'de üretim geçen yıla göre% 20 artışla 1.2 milyon mt'a ulaştı. Aynı zamanda, fiyatlar geçen yıla göre% 20 daha düşük. Normalde yaklaşık% 25 -% 30 ihraç ediliyordu, ancak yük taşımacılığı büyük bir sorun ve ihracat keskin bir şekilde düştü. Normalde, Ramazan yaklaşırken ihracat talebinde keskin bir artış oluyordu, ancak korona virüsün yayılmasıyla nedeniyle nakliye sorunları, alıcıların şimdilik sipariş vermemesine neden oldu.

İran'da korona virüsün patlak vermesini takip eden günlerde uçuşlar durdurulmuş ve kara sınırlarında trafik kısıtlamaları getirilmişti. Her ne kadar durum nominal olarak iyileşmiş olsa da, müzakereler verimli olduğu için kısıtlamalar da dahil olmak üzere trafik için bazı sınırların açılmasına rağmen hurma ihracatında kesinlikle uzun vadeli bir etkisi olacaktır. Tüccarlar, ihracatçılara ve ekonomik danışmanlarına çabalarını ikiye katlamaya ve tüm kapasitelerini kullanmaya çağırıyor. Ek olarak, virüsün hurma piyasası üzerindeki uzun vadeli etkilerini sınırlamak için mümkün olduğu kadar virüsün yönetilmesi ve kontrol edilmesi de çok önemli..

Fiyatların yükselmesi bekleniyor

Mazafati hurma son iki haftadır ağırlıklı olarak yüksek bir aralıkta işlem gördü. İç talepteki artış, büyük arz ve ihracat talebindeki düşüş ile dengelendi. Ancak tüccarlar, ulaştırma sorunlarını çözmek için yeni çözümler bulunacağına ve Ramazan yaklaşırken durumun önümüzdeki birkaç hafta içinde değişeceğine inanıyorlar.

Mazafati hurma, Iran

Grad

EURO/kg

A-Grad

1.03

B-Grad

0.88

Premium Grad

1.11

FOB Iran

 

Daha fazla bilgi için:

Mazafati hurma,kurutulmuş,A-Grad, Iran fiyat tablosu
Mazafati hurma,kurutulmuş,B-Grad, Iran fiyat tablosu
fiyat tabloları

View related articles

Go to the News Overview
Nuts
Oct 22, 2025
MANILA. Despite ongoing shortages and strong demand, prices on the market for Philippine desiccated coconuts remain largely stable. The damage caused by this year's typhoons is noticeable, but the supply chain remains intact.
Dried Fruit
Oct 21, 2025
MANISA. The TMO has largely stopped purchasing raw materials. Overseas demand shows little sign of improvement, while sultana prices have stabilised for the time being.
Dried Fruit
Oct 21, 2025
AYDIN. Last week, the Turkish dried fig sector kicked off the 2025/26 export season. The low level of trading activity in the market frustrates growers. There is great concern that last year's situation will repeat itself.
Dried Fruit
Oct 21, 2025
MALATYA/TASHKENT. Not only Turkey recorded a total loss of its apricot crop this year, but European growing countries also experienced massive difficulties due to late frosts. Support is now being provided from the EU Commission. Fruit cultivation is to be further expanded in Uzbekistan.