Free of charge

Kolza tohumu: Yeni hasat için fiyat aralıkları

April 24, 2020 at 8:51 AM , Der AUDITOR
Play report as audio

HAMBURG. Kanola ve kolza tohumu pazarları yükselmeye devam etti. Kanada'da Kanola, soya fasulyesi ve ham petrol fiyatlarındaki hafif toparlanmalardan faydalandı. ABD Başkanı Donald Trump'ın Basra Körfezi'ndeki belirli rahatsızlıklar durumunda ABD Deniz Kuvvetlerine İran'ın devriye botlarını batırmasını emrettiği haberi de ham petrol fiyatını artırdı. Kanada'da ticaret Kanada kırlarında hava koşullarının kötüleştiğini bildirdi ancak geciken kar erimeleri henüz bir sorun oluşturmuyor. Fransa'da ticaret Avustralya kanolasının ihracat limanlarına geldiğini duyurdu. Ancak yeni hasat fiyatları üreticiler için henüz yeterince cazip değil.

Kolza tohumu ve kanola pazarları yükseliş eğilimini sürdürdü. Winnipeg'te kanola öğleden sonra% 0.5 artışla 457.40 CAD / mt'a yükseldi, Paris'te ise kolza tohumu% 0.8 artışla 369.50 Euro / mt'a yükseldi. Kanada'da kanola, soya fasulyesi ve ham petrol fiyatlarındaki hafif iyileşmeden faydalandı. Chicago'da soya yağı ön vadeli işlemlerde% 3,6, ham petrol% 36 oranında arttı ancak düşük fiyat seviyesi nedeniyle çok az etkisi oldu. Ancak ABD Başkanı Donald Trump'ın Basra Körfezi'ndeki belirli rahatsızlıklar durumunda ABD Deniz Kuvvetlerine İran'ın devriye botlarını batırmasını emrettiği haberi de ham petrol fiyatını artırdı.Bu aynı zamanda Malezya palmiye yağını da artırdı ve Temmuz sözleşmesi 44 artışla 2.119 ringgit / mt yükseldi. Kanada'da tüccarlar Kanadalı çayırlarında havaların bozulduğunu, hasadın geri kalanı  ve yeni kanola ekimi için sel oluşturacak geciken kar erimeleri bir sorun olmadığını, ancak yine de gelişmeleri takip etmekte fayda olacağını söylüyor Marketsfarm uzmanları.Kanada'dan, Covid19 salgını nedeniyle Kanola hasadı için yapılan alan araştırmasının sonuçlarının ancak 7 Mayıs'ta iletilebileceği bildirildi..

Kolza spot piyasası (ön vadeli)

Kolza 00 (40/9/2)

Parite

EURO/mt

Değişim

Rouen FOB

367,00

0,00

Mosel FOB

372,00

0,00

Hamburg CIF

-

-

Neuss DDP

377,00

4,00

Hamm DDP

377,00

4,00

Mannheim DDP

377,00

4,00

Kaynak: Ticaret

Yeni hasat için ticaretin fiyat beklentileri
Fransa'da ticaret, Avustralya kanolasının ihracat limanlarına geldiğini ve boşaltıldığını bildirdi. Yağ üretim tesisleri biyodizel satışlarının sokağa çıkma yasağı kapsamında kapanmalar nedeniyle büyük ölçüde düştüğü ve ancak kamusal yaşamdaki kısıtlamalar tekrar yavaş yavaş kaldırıldığında yavaşça iyileşebileceği beklendiği için haftalardır sadece kısmi kapasite ile çalışıyor.Ayrıca ticaret tatil trafiğinin büyük ölçüde azalacağını ve tatilcilerin daha çok kendi ülkelerindeki tatil yerlerinden faydalanacaklarını düşünüyor. Kuru havalar yetiştiricilerin şimdiden yeni hasattan ticarete kolza tohumu teklif etmesini engelliyor. EX hasat Neuss, Hamm ve Mannheim'ı 371 Euro/mt ile, Nisan ayı fiyatlarının 6 Euro / ton altında kalması bekleniyor. Eylül ayı için 380 Euro / mt  söz konusu.

Bitkisel yağlar spot piyasası

Bitkisel yağlar spot piyasası (EURO/mt) 

Parite

Bugün

Önceki gün

Soya yağı FOB Hbg.

700

665

Kolza yağı FOB Hbg.

790

795

Palmiye yağı CIF Rott. USD

520

540

Ayçiçek yağı USD FOB

720

740

Kaynak:Ticaret

Categories:

View related articles

Go to the News Overview
Oilseeds
May 20, 2026
ASTANA/BRUSSELS. Flaxseed sowing is progressing well in Kazakhstan. Favourable weather conditions are supporting the positive outlook. Experts are speaking out against the imposition of potential export duties on Kazakh oilseeds.
Oilseeds
May 20, 2026
SOFIA/KYIV. The 2025/26 season is steadily progressing. With every month that passes before the new crop becomes available in the summer, the already scarce stocks are dwindling further.
Nuts
May 18, 2026
NEW DELHI. The Indian government is selling its peanut stocks at higher prices than expected, which is providing some support to the market. Geopolitical factors are also making it difficult to import other edible oils. Nevertheless, prices could decline soon.
Grains
May 15, 2026
BRUSSELS. Shock prevails in the market after the USDA released the forecast for wheat. US corn production will witness a downturn. Argentina risks being banned from shipping soybean meal to the EU. Canada has sold a record volume of canola to the EU.