More News - Company News

Organik tarım: Almanya'da fon eksikliği

November 18, 2019 at 11:25 AM , Der AUDITOR
Organic
Play report as audio

BERLIN. Hükümet kısa süre önce çiftçilerin gerçekleştirdiği çevresel hizmetler için doğrudan ödemeleri gelecek yıl itibariyle% 4.5'ten% 6.0'a yükseltmeye karar verdi. Bu karar AB’nin Ortak Tarım Politikası’na (OTP) uygundur. Her ne kadar ......

…Almanya’nın ekolojik çiftçilerini, işlemcilerini ve tüccarlarını temsil eden  Organik Gıda Sanayi Federasyonu (BÖLW) bu adımı fazlasıyla memnuniyetle karşılasa da Başkan Dr. Felix Prinz zu Löwenstein, organik sektördeki temel fon eksikliğini de eleştiriyor

Ödemelerin yeniden düzenlenmesi gerekiyor

Löwenstein, doğrudan ödemelerin% 1,5 oranında artırılmasının önemli bir ilk adım olduğunu belirtti. Bununla birlikte sorun şu ki, “iki yıllık bir zaman diliminde, devlet programlarının, planlama güvenirliği ile organik tarıma geçmek isteyen tüm geleneksel çiftçileri sağlamak için fonların tükenmesi”. Ayrıca, CAP'ın çalışma biçimiyle de ilgili önemli sorunlar görüyor ve tarım politikasını organik sektörü desteklemede daha verimli hale getirme çağrısında bulunuyor

Amaç, CAP'ı kademeli olarak, çiftliklerin sadece toprağa sahip olmak yerine iklimi veya türleri korumak gibi genel ilgi alanlarına hizmet etmeye yatırım yapmak için ödüllendirilmesi gerektiği adapte edilmesi gerekiyor. Tarımsal ödemelerin yeniden düzenlenmesi gerekiyor, ancak genel bir bütçe olarak eritilmemesi önemlidir. Bu, gerekli dönüşümün çiftliklerle birlikte yapılabileceği tek yoldur.

AB, bütçesinin% 40'ını tarıma yatırım yapıyor

Tarımsal sübvansiyonlar AB bütçesinin% 40'ını almaktadır. Almanya, her yıl tarımsal sübvansiyonlar için 6,2 milyar Euro alıyor. 5 milyar Euro doğrudan ödeniyor ve yaklaşık 1.3 milyar Euro tarımsal çevre programlarına ve kırsal kalkınmaya yatırım yapıyor. Doğrudan ödemelerin% 1,5 ila% 6,0 oranında artması, her yıl gönüllü çevresel hizmet veren çiftçiler için ilave 75 milyon Euro alacağı anlamına geliyor. Bunu telafi etmek için dönüm bazında sabit oranlı doğrudan ödemeler yılda hektar başına 300 Euro azaltılacaktır..

View related articles

Go to the News Overview
Company News
Feb 15, 2024
LUXEMBOURG. By issuing approval on 14 February chocolate and confectionary giant Ferrero wrapped up the 2022/2023 financial year particularly sweet. Turnover increased by 21% and the global workforce rose by 14%. While new Nutella products were rolled out in the USA, consumers in Europe had a taste for Ferrero-themed ice cream.
Company News
Jan 12, 2024
Dear readers, due to some cases of illness, the publication date of the first AUDITOR issue 2024 has been postponed to 19/01/2024. We apologise for any inconvenience caused.
Company News
Aug 26, 2022
CHICAGO. As Reuters reports the U.S. Department of Agriculture (USDA) had to retract faulty weekly commodities export data on Thursday morning that generated a high degree of uncertainty in the futures market and forced some analysts to have to issue embarrassing apologies to their clients.
Company News
Dec 24, 2021
SEEHEIM. The Mundus Agri team wishes you a relaxing holiday season and a good start to the new year. For this reason, CEO Jakob Megow would like to thank you personally.