Free of charge

Soya fasulyesi: Brezilya'nın ihracatları zirvede

April 24, 2020 at 11:31 PM , Der AUDITOR
Play report as audio

CHICAGO. ABD soya pazarı bir önceki günün kazanımlarını koruyamadı. Faz 1 anlaşmasındaki taahhütlerini yerine getirmek için Çin'in önemli soya alımları yapacağı ile ilgili söylentiler doğrulanmadı. Brezilya 90 gün içinde Real'i ABD doları karşısında neredeyse% 24 düşürdü. Brezilya'nın Nisan ayında 12 milyon mt soya fasulyesi ihraç etmesi bekleniyor. Çin gerçekleştirdi

ABD soya fasulyesi öğleden sonra% 0.6 düşüşle kile başına 8.40 Usd'ye düştü. Soya küspesi% 0.7, soya yağı% 2.0 düştü. ABD soya fasulyesinin haftalık ihracat satışları eski mahsul için 344.900 mt ve yeni mahsul için 528.600 mt idi ve bu da ticaret beklentilerinin altında kaldı. ABD'de, Çin'in 1. Aşama anlaşmasındaki taahhütlerini yerine getirmek için soya alımlarını artırmayı planladığı söylentileri dolaşıyor.  Bir önceki gün 272.000 mt ve 198.000 mt önceki alımlar ABD ticaretini ikna edemedi. Daha çok Brezilya'dan güçlü rekabet soya piyasasına baskı yapıyor. Brezilya ticareti Nisan ayının ilk üç haftasında 9 milyon mt'un üzerinde soya fasulyesi ihraç edildiğini açıkladı. Ticaret, Nisan ayında 12 milyon mt seviyesine ulaşılacağını düşünüyor. Belirleyici faktör, Real'in ABD dolarına karşı son 30 gün içinde %8.2'lik ve 90 gün içinde% 23.6'lık devalüasyonu nedeniyle devasa rekabet avantajı. Brezilya, lojistik sorunlara rağmen, Mart ayında, bir önceki yıla göre% 28 artışla toplam 11.64 milyon mt soya fasulyesi yüklemişti.. Brezilyalılar şimdi rekabet avantajlarını daha da ilerlettiler. ABD artık buna ayak uyduramıyor. Çin, Brezilya'dan ve sadece 1. aşama anlaşması üstünde kalmaması için Amerika'dan ara sıra satın alıyor.

Soya küspesi spot piyasası

LP Soya küspesi (44/7) FOB

Parite/EURO/t

4/20

5/20

6-7/20

8-10/20

Rotterdam

-

-

302,00

299,00

Hamburg

339,00

324,00

301,00

297,00

Mainz

357,00

341,00

310,00

307,00

Straubing

386,00

361,00

327,00

325,00

Kaynak:Ticaret

Brezilya acımasızca değersizleştiriyor 
Brezilya'da, tamamlanan soya fasulyesi hasadı, devam eden kuraklık nedeniyle daha önce beklenenden biraz daha düşük olabilir. Devlet ajansı Conab, tahminlerini 2 azaltarak 122 milyon mt'a düşürdü. Agrosecurity Consultoria danışmanlık firmasından Fernando Pimentel'e göre, Brezilya soya fasulyesi üreticileri bu sezon kendi başına% 20 ila 25 ve icard% 15 ila 20 kar marjı üretiyor. Brezilya'nın kar marjları ulaşım maliyetleri çok daha düşük olduğu için hiç olmadığı kadar% 50 yüksekti. Bu nedenle Brezilya'nın soya fasulyesi çiftçileri, soya fasulyesi ürünlerinin% 80'ini sattılar ve yeni 2020-21 mahsulünden ortalamanın% 20'nin üzerinde olmak üzere ,% 35'ini bile sattılar. Güney Amerika'da sadece lojistik Covid19 pandemisinden zarar gördü. NTC ve Logistica'ya göre, geçen hafta Brezilya'da navlun pandemi patlamasından önceki seviyenin% 45 altına düştü.

Categories:

View related articles

Go to the News Overview
Grains
Oct 2, 2026
BRUSSELS. Wheat exports are progressing slowly in the Black Sea region. Corn stocks are not only high in the US. Any hopes of China buying more soybeans in the US have been slashed for now. Competition is fierce for rapeseed.
Oilseeds
Oct 1, 2026
ABUJA/NEW DELHI. In Nigeria, the new crop is arriving on the commercial markets. In India, the Kharif sowing season is virtually complete. China’s sesame seed imports are roughly at the same level as last year.
Oilseeds
Oct 1, 2026
DALIAN. In China, the production forecast for soybeans is not quite as relevant as other factors. Expectation is that trends will diverge in the new season.
Oilseeds
Sep 30, 2026
SOFIA/KYIV. The arrival of the new crop is putting pressure on sunflower seed prices in the Bulgarian market. In Ukraine, around a third of the crop has been brought in. EU countries have increased their imports by almost 80% since the start of July.