Price: €11.00
Member Price: €0.00

Soya fasulyesi: Brezilya satış baskısını hafifletiyor

January 29, 2020 at 3:22 PM , Der AUDITOR
Play report as audio

CHICAGO. ABD soya fasulyesi, düşen soya ve palmiye yağı fiyatlarına rağmen tutunabildi. Malezya palmiye yağı piyasası, panik satışları nedeniyle dün% 10 düştü ve fiyat kayıplarının yarısını öğlene kadar tekrar toparladı. Brezilya'nın soya fasulyesi hasadı, bir önceki yılın erken başlangıcının% 9 gerisinde ve bu da pazarı ileri tarihler için sabitliyor. Ancak, baskı artmaya devam edecek.

ABD'de, ABD soya fasulyesi öğlen Chicago'da  7.50 sent ile kile başına 8.97 $ hafifçe toparlanabildi. Bunu, son birkaç gündeki kayıplardan farkedilir bir toparlanma izledi. Nedeni Brezilya'daki biraz gecikmiş soya fasulyesi hasatında görülüyor, ilerleme en son % 4.3 ile bir önceki yılın neredeyse% 9'u gerisinde kaldı. Brezilya'nın soya fasulyesi ihracatı da Ocak ayında geriledi. Resmi bilgilere göre, ihracat şu ana kadar geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık% 45 daha az 895.000 mt oldu. Bununla birlik

Categories:

View related articles

Go to the News Overview
Oilseeds
Jul 30, 2025
SOFIA/DALIAN. The European Commission has again lowered its crop forecast for the EU sunflower seed production in 2025 in its July report. Meanwhile, EU imports rose by almost 13% in the first four weeks of the 2025/2026 season.
Nuts
Jul 28, 2025
NEW DELHI/ATLANTA. NAFED sales continue to exert pressure on the Indian peanut market and prices. In the USA, the outlook for the coming crop is good so far.
Grains
Jul 25, 2025
BRUSSELS. Excessive rains in Europe pose a risk for wheat. The US trade deal with Japan should boost US corn and soybean exports. Competition is turning fierce for Canada’s canola suppliers.
Oilseeds
Jul 24, 2025
ASTANA/OTTAWA. Larger acreages in the main producing countries is already easing pressure on flaxseed prices. Golden flaxseed remains in short supply for the time being.