Free of charge

Macadamia: 2020 için umut vaat ediyor

October 9, 2019 at 11:14 AM , Der AUDITOR
Play report as audio

CANBERRA/FANKFURT. olağandışı sıcak ve kurak Avustralya yazının, daha az bir macadamia hasadına neden olmasından sonra, hasat mevsiminde elverişli hava koşulları daha fazla kayıpları önledi.

2019 verim tahmini sabit kaldı

Avustralya Macadamia Birliğinin(AMS) kısa süre önce açıkladığı gibi, 2019 macadamia mahsulünün geçici hasat sonuçları, kabuklu  (% 3.5 nem) 42.900 mt seviyesinde sabit kaldı. Bu, geçen yıla göre% 13 daha az, 2018 yılında, yaklaşık 50.000 mt üretim elde edilmişti. Hasat döneminde iyi hava koşulları ise, üretimin daha fazla daralmamasını sağladı.

Avustralya Macadamia Topluluğu CEO'su Jolyon Burnett: "Kalite iyi ve genel olarak,  piyasalarda önceki yıla göre daha az mal olmayacak," dedi. 2019'daki macadamia rekoltesinin nihai sonucu, hasadın işlenmesinden sonra Aralık ayının başında AMS tarafından açıklanacak..

Henüz daha 2019 hasadı bitmemiş olmasına rağmen, Avustralyalı üreticilerin odağı 2020 üretimininin optimize edilmesi olmaya başladı bile. Uzmanlar eminler ve iyi bir çiçeklenme ve çok sayılı meyve tutumu olduğunu rapor ettiler. 

% 50 ithalat artışı

2018/2019 sezonunda, Almanya, bir önceki yılın aynı dönemine göre 1.200 mt veya% 51 daha fazla olan en önemli beş tedarikçi ülkeden yaklaşık 3.572 m kabuksuz macadamia fındığı ithal etti..

Sırasıyla 1.231 mt ve 1.143 mt ile Güney Afrika ve Avustralya'dan yapılan ithalat, bir önceki yıla göre% 70'den fazla arttı. En fazla sevkiyatlar Guatemala'dan Almanya'ya oldu ve % 412.5 artırarak 164 mt'a yükseldi

mt bazında Almanya'ya macadamia fındığı ithalatı

Ülke

2017/18

2018/19

fark

Güney Afrika

692

1.231

77,9%

Avustralya

664

1.143

72,1%

Kenya

520

574

10,4%

Hollanda

453

460

1,5%

Guatemala

32

164

412,5%

Kaynak: Federal İstatistik Ofisi / Ağu-Tem

Daha fazla bilgi için:
genel fiyat tabloları

View related articles

Go to the News Overview
Nuts
Jun 23, 2026
MANILA. Improved availability and low demand are having an impact on the prices of various coconut products. El Niño is causing market players increasing headaches, as are the high freight rates.
Nuts
Jun 23, 2026
NEW DELHI/BUENOS AIRES. Selling pressure on Indian peanuts continues, and other producing countries such as Argentina are proving significantly more competitive in terms of pricing. Sowing has been completed in China, and US farmers have to weigh up their options.
Nuts
Jun 22, 2026
CANBERRA. Almond exports from Australia reached a new record in April 2026. However, following a slow start to the season, total exports are slightly below last year’s volume. Heavy rainfall during the harvest period challenged growers’ ingenuity.
Nuts
Jun 22, 2026
NEW DELHI. In Vietnam, the trading environment is rather difficult for cashew kernels. Possible new US import duties are looming on the horizon.