Oilseeds - Oilseeds

Mavi haşhaş : Türk çiftçileri daha fazla beyaz haşhaş tohumu yetiştirmek istiyor

March 31, 2020 at 8:25 PM , Der AUDITOR
Play report as audio

CHRUDIM/ANKARA. Çek Cumhuriyeti'nde, bu yılki haşhaş hasadı için ekim büyük ölçüde tamamlandı. Bu arada Türk tüccarlar, yerel çiftçilerin bu yıl beyaz haşhaş yetiştirmeyi tercih edebileceklerini bildirdi.

Ekim neredeyse tamamlandı

Çek mavi haşhaş tüccarları ticari faaliyetlerin durgun olduğunu bildiriyor. Talep artık neredeyse hiç gelmiyor, satışta olmuyor. Yine de fiyatlar önceki haftanın 2,72 Euro / kg FCA Çek Cumhuriyeti seviyesinde sabit kaldı.

Çiftçiler iyi ilerleme kaydettiler ve ekim büyük ölçüde tamamlandı. Daha yüksek bölgelerde, çalışmalar önümüzdeki hafta bitecek. Optimal hava koşulları şu anda iyi bir hasat için umut veriyor, ancak ekim alanları ilei ilgili henüz veri mevcut değil. Piyasa katılımcıları çiftçilerin bu yıl 2019'dan daha geniş alanlar ekeceklerini düşünüyorlar. 

Mavi haşhaş fiyatları

Tipi

fiyat

Çek Cumh., <10 ppm Morfin, FCA CZ

2,72 EURO/kg

Türkiye, <20 ppm Morfin, FOB Izmir

3,33 USD/kg

Kaynak:Ticaret

Mavi haşhaş rekoltesi azalabilir

Türkiye mavi haşhaş tohumu pazarı da sakin ve fiyatlar 3.33 USD / kg FOB seviyesinde değişmedi. Türkiye'de ekim genellikle Çek Cumhuriyeti'nden daha geç başlıyor, detaylar henüz bilinmemektedir. Bununla birlikte, TMO'dan hiçbir yönerge bulunmadığı için, birçok çiftçinin bu yıl beyaz haşhaş dikmeyi tercih edebileceği söylentileri dolaşıyor. Sonuç olarak, mavi haşhaş üretimi bu yıl düşebilir.

Daha fazla bilgi için:
Haşhaş, <25 ppm, Çek Cumh., fiyat tablosu
Haşhaş, <25 ppm, Türkiye., fiyat tablosu
diğer fiyat tabloları

View related articles

Go to the News Overview
Oilseeds
Apr 25, 2024
NEW DELHI. In India the prospects for sesame seeds are highly encouraging. On 04 May the Indian Oilseeds and Produce Export Promotion Council (IOPEPC) will issue a first estimate for the summer crop. Weak demand is, however, proving a challenge for exporters.
Oilseeds
Apr 25, 2024
SOFIA/KYIV. The European Parliament has voted in favour of extending the duty-free regime for imports from Ukraine. Sowing in Ukraine is about a quarter complete.
Oilseeds
Apr 24, 2024
OTTAWA/BRUSSELS. In Canada, growers are beginning preparations for the mustard seed sowing season. Meanwhile, market players in the EU are concerned about the supply situation in the new season.
Oilseeds
Apr 23, 2024
DALIAN. Sowing is continuing in the Chinese growing regions and market players are firmly expecting a significantly larger crop than last year. Prices have stabilised.