More News - Company News

Nordzucker: Ortalamanın altında verim bekleniyor

September 13, 2019 at 9:49 AM , Der AUDITOR
The growers are busy harvesting sugar beets. @Nordzucker
The growers are busy harvesting sugar beets. @Nordzucker
Play report as audio

BRAUNSCHWEIG. Grup bu hafta Chełmża'da işleme başlamasıyla birlikte,yeni pancar kampanyasını resmen başlattı. Verimlerin bölgeye bağlı olarak büyük ölçüde değişmesi bekleniyor.

Verimler ortalamanın altında kalacak

Tesislerin tümü, 8 Ekim'den itibaren pancarı şekere dönüştürme işlemine başlayacak. Kampanya Ocak ayında sonuçlanacak. İlkbaharda, Nisan ayında hızlı ekimi ile birlikte şartlar çok iyi olmasına rağmen,yaz aylarında yağmur olmaması bazı bölgelerde umutları azalttı. Almanya ve Polonya'da geniş çapta yağış eksikliğinden etkilendi. Buna karşın, Danimarka, İsveç ve Finlandiya ve Slovakya'da şeker pancarı iyi gelişti. Deneme erozyonları, verimlerin farklı bölgeler arasında büyük ölçüde değişlik olduğunu göstermektedir

CEO Dr Lars Gorissen, “bu yıl bazı bölgelerde yeterince yağmur yağdığını, ancak diğer bölgelerde de verimde önemli bir düşüş beklendiğini” doğruladı. Grubun tamamı için, kabaca bir önceki yılın seviyesinde ortalama bir verim öngörüyoruz ”. Bu mesaj ancak geçen yılki verimlerin ortalamanın% 10-15 altında olması nedeniyle Almanya'daki piyasa katılımcıları tarafından iyi karşılanmadı. Ayrıca, şeker fiyatlarındaki küresel düşüş Grubun kazancını büyük ölçüde düşürmüş ve sonuçta Nordzucker’ı maliyetlerini düşürmeye zorlamıştır.

Nordzucker organik şeker üretimine yatırım yapıyor

“Özellikle kırsal alanlarda, şeker üretimimizin doğrudan ve dolaylı olarak işlere ve katma değere katkıda bulunduğunu” belirten Gorissen, şeker üreticisinin grubun ve ortaklarının iki yönlü bir şekilde güvence altına alması gerektiğini vurguluyor; ekolojik sürdürülebilirliğe yatırım yaparak ve organik şeker üretimine başlayarak  Baş Üretim Sorumlusu Axel Aumüller, mevcut piyasa durumunun zor olduğunu, ancak Nordzucker'ın üretim tesislerine yatırım yaptığını kabul ediyor. “Ekonomik açıdan zorlu zamanlarda bile, enerji verimliliği ve emisyonları azaltma konusunda yolumuza devam ediyoruz " dedi.

Grup ayrıca bu yıl organik şeker üretileceğini de vurguluyor. Almanya, Danimarka ve İsveç ve Litvanya'daki çiftçiler, geçen yıl organik şeker pancarı yetiştiriciliği için Nordzucker ile sözleşme imzaladılar. Organik şeker Schladen, Kedainiai ve Nykøbing'de üretilmektedir.

 

Nordzucker AG Basın bülteni

 

View related articles

Go to the News Overview
Company News
Feb 15, 2024
LUXEMBOURG. By issuing approval on 14 February chocolate and confectionary giant Ferrero wrapped up the 2022/2023 financial year particularly sweet. Turnover increased by 21% and the global workforce rose by 14%. While new Nutella products were rolled out in the USA, consumers in Europe had a taste for Ferrero-themed ice cream.
Company News
Jan 12, 2024
Dear readers, due to some cases of illness, the publication date of the first AUDITOR issue 2024 has been postponed to 19/01/2024. We apologise for any inconvenience caused.
Sugar
Jul 5, 2023
BRASÍLIA/BRUSSELS. Grounds are slippery in Brazil’s sugar market as local traders do not only need to keep a close eye on quotations in New York and London but are also confronted with manipulation and fraud. The EU may not be Brazil’s top export destination, but raw cane sugar imports have soared despite prices being high.
Company News
Aug 26, 2022
CHICAGO. As Reuters reports the U.S. Department of Agriculture (USDA) had to retract faulty weekly commodities export data on Thursday morning that generated a high degree of uncertainty in the futures market and forced some analysts to have to issue embarrassing apologies to their clients.