Grains - Grain Products

Mısır: ABD faiz indirimi ekonomiye panik sinyali gönderiyor

March 4, 2020 at 12:36 PM , Der AUDITOR
Play report as audio

PARIS. Mısır pazarı ABD ve Batı Avrupa'da bir miktar toparlandı, ancak Karadeniz'de gerilemeye devam etti. ABD merkez bankası, kilit faiz oranını dün yüzde 0,5 puan düşürdü ve ilk olarak hisse senedi ve emtia piyasaları fiyat artışlarıyla tepki gösterdi. En son bunlar tekrar negatif oldu, oran indirimi, korona virüsünün sonuçlarının ekonomiyi beklenenden daha kötü vurabileceği şekilde yorumlandı.

Mısır pazarlarında hafif toparlanma işaretleri görüldü. Chicago'da mısır bir önceki güne göre 5 sent artarak kile başına 3.82 USD'ye, Paris'te hatta 1.50 Euro artışla 66.50 Euro/mt'a yükseldi. ABD'de Fed şaşırtıcı faiz oranlarını dün% 1.0 ile% 1.25 arasında değiştirerek dün% 0.5 puan düşürdü. Bu borsa ve emtia piyasaları için itici güç oldu, ABD doları düştü.Malezya ve Avustralya'da da para otoriteleri faiz oranlarını düşürdü.Yedi sanayileşmiş ülke (G7),

View related articles

Go to the News Overview
Grains
Apr 3, 2024
DALIAN/BRUSSELS. The Chinese buckwheat market is currently characterised by low trading activity. Shipments to the EU have also roughly halved this year.
Grains
Apr 3, 2024
DALIAN/BRUSSELS. Chinese growers are holding back their supplies, but buying interest is also moderate. Meanwhile, the EU has increased its millet imports by 22% this year.
Grains
Feb 28, 2024
DALIAN. Buckwheat quotations are surprisingly firm in China considering that export demand is on the rise. Germany's imports from China surged by 44% in 2023.
Grains
Feb 28, 2024
DALIAN/WIESBADEN. Farmers in China are reluctant to sell millet. Germany has slashed its imports from China by 20%.