Price: €11.00
Member Price: €0.00

Mısır: Artan euro döviz kuru ithal mısırın fiyatını düşürüyor

February 28, 2020 at 1:04 PM , Der AUDITOR
Play report as audio

PARIS. Mısır pazarı uluslararası düzeyde geriledi. ABD'de mısır için zayıf ihracat gelişmeleri, eski ve yaklaşmakta olan mısır hasadı için dünya genelinde artan hasat tahminleri ve daha yüksek stoklar, fiyat eğilimlerinde düşme olasılığı beklenmekte. Artık Batı Avrupa'da da korona virüsünün yayılması, satış korkularını artırdı ve ticareti daha temkinli hale getirdi. Artan euro döviz kuru, ithal mısır fiyatını daha ucuz hale getiriyor.

Mısır fiyatları uluslararası baskı altına girdi. ABD mısırı Chicago'da öğlen 5 $ düşüşle kile başına 3.63 $' a geriledi.  Paris'te mısır 2 euro düştü ve 167,50 Euro / mt oldu. Karadeniz'de de mısır düştü.Bunun nedeni,  önceki haftaya göre% 31 ve dört haftalık ortalamadan% 26 daha düşük ABD'de haftalık 864.600 mt'luk zayıf ihracattı. Uluslararası Hububat Konseyi (IGC) iki düşüş tahminiyle pazarı şaşırttı. Her şeyden önce, 1,112 milyar mt eski dünya mısır hasadı bekli

View related articles

Go to the News Overview
Organic Commodities
Aug 5, 2026
VANCOUVER. Wet weather conditions prevail for the chia seeds in South America. Prices are not quite as expected.
Grains
Jul 29, 2026
DALIAN/BRUSSELS. The Chinese buckwheat market is currently being driven by the sales of carry-over stocks. Prices have risen slightly. EU countries imported significantly less buckwheat in July 2026 than in the same month last year.
Grains
Jul 29, 2026
DALIAN/BRUSSELS. The Chinese millet market is currently stable. In July 2026, EU countries imported 77% less millet than last year.
Organic Commodities
Jul 16, 2026
ASUNCIÓN. Delays in harvesting pose risks to the quality of this year’s crop. However, dramatic frost events such as those seen last year are not expected to occur. Growers have sown record acreages.