More News - Interviews

Çin: "Karantina Otelinde" mola

April 21, 2020 at 1:21 PM , Der AUDITOR
Play report as audio

PEKIN. Haftalar süren karantinalardan sonra, Çin şehirlerinde çıkış kısıtlamaları yavaş yavaş gevşiyor. Ancak çok az kişi kendi ön kapısından ya da bahçesinden daha ileri gitmek istiyor. Mundus Agri ticaret ortaklarıyla sahada günlük yaşam hakkında konuştu.

Kendi ifadelerine göre, Çin günlük bazda artık yeni korona virüsü ile sadece birkaç yeni enfeksiyon kaydediyor. Mevcut durumun büyük kısmı Çin vatandaşlarının eve dönmesinden kaynaklanıyor, burada en çok etkilenen de Rusya ile sınır eyaleti olan Heilongjiang.  

Önceden olduğu gibi yurt dışından gelenler eve döndükten sonra yine bir 14 gün karantinaya alınıyorlar. Diğer ülkelerde olduğu gibi doğrudan eve gitmek yerine, birçoğu "karantina otellerine" gidiyor.Seyahat edenler, masrafları kendilerine ait olmak üzere iki hafta boyunca orada kalmak zorunda ve otel personeli tarafından kendilerine yiyecek sağlanmaktadır. Bu süre zarfında konaklamanın temizliğinden kendileri sorumlu. Esasen yurt içi seyahatleri mümkün, ancak karantina kuralı iller arasında seyahat edilmesi halinde de geçerli. 

Genel olarak, ağız ve burun maskesi takmak toplumda bir zorunluluk. Sinemalar ve okullar gibi yerler hala kapalı, ikincisi önümüzdeki ay içinde yeniden açılması muhtemel.

Mağazalara, alışveriş merkezlerine, metrolara, tren istasyonlarına vb. girişlerde vücut ısısı da ölçülüyor ve gelen bilgilere göre Wuhan'da bir adım daha ileri gidildiği söyleniyor. Burada bir kamu binasına girmeden önce bir izleme uygulaması kullanarak kaydolmanız gerekiyor ardından kabul veya reddedilirsiniz. Restoranlar da açık ancak her masada sadece bir kişinin oturmasına izin veriliyor - bu, birlikte yemek yemek istiyorsanız da geçerli. 

Ancak, birçoğu bu tekliflerden yararlanmıyor. Enfeksiyon korkusu nedeniyle evde kalmayı, yemek sipariş etmeyi veya en fazla süpermarkete gitmeyi tercih ediyorlar.   

Ağır hırpalanmış Çin endüstrisi mevcut koşullara tepki veriyor ve birçok şirket üretimlerini tek kullanımlık ağız maskeleri üretimine dönüştürdü veya daha da genişletti.

Öte yandan  gıda ihracatçıları genellikle kabak çekirdeği de dahil olmak üzere herhangi bir ürün teklif etmiyorlar veya malları üretmeden önce peşin ödeme talep ediyorlar. Malların kısıtlamalar nedeniyle kabul edilemeyeceğinden çok korkuyorlar. Öte yandan, ham madde tedariki, örn.Rusya'dan çam fıstığı hala zor. 

„Salgın yayılmaya ve tırmanmaya devam ederse, uluslararası gıda ticareti ve üretimi üzerindeki etki kesinlikle daha kötüleşebilir ve yeni bir gıda krizini tetikleyebilir ”diyor Çin tarım bakan yardımcısı Yu Kangzhen, bugün ülkenin tarım beklentileri üzerine yaptığı bir video konferans sırasında. Aynı zamanda, Tarım Bakanı Han Changfu Çin'de gıda sıkıntısı olmadığını bildirdi. Ülke, tahıl ve diğer önemli tarım ürünlerinin tedarikini güvence altına alabileceğin belirtti.

View related articles

Go to the News Overview
Oilseeds
Mar 8, 2024
SEEHEIM/ANKARA. Even in 2024, women don't always have it easy in male-dominated industries... right? We spoke to a female dried fruit trader based in Turkey about how she has fared in the almost twenty years she has been working in the industry and what it takes to stand up to the competition.
Oilseeds
Jan 8, 2024
SEEHEIM/CHRUDIM. 2023 was a year full of hurdles, but also new opportunities. Kristián Vronka from the Czech blue poppy seed trading company Cropful explains how market players faced challenges such as the wars in Ukraine and Israel, global inflation and climate change and what they expect from the 2024/2025 season. Read the full interview here.
Oilseeds
Jan 5, 2024
SEEHEIM/GUJARAT. 2023 was a year full of hurdles, but also new opportunities. Our business partner from the Indian sesame seed and spice market explains how market players faced challenges such as the wars in Ukraine and Israel, global inflation and climate change and what they expect from the 2024/2025 season. Read the full interview here.
Oilseeds
Jan 3, 2024
SEEHEIM/ORDU. 2023 was a year full of hurdles, but also new opportunities. Our business partner from the Turkish hazelnut market explains how market players faced challenges such as the wars in Ukraine and Israel, global inflation and climate change and what they expect from the 2024/2025 season. Read the full interview here.