Price: €11.00
Member Price: €0.00

Mısır: Ukrayna'da kış başlangıcı mısırı pahalandırdı

February 10, 2020 at 1:36 PM , Der AUDITOR
Play report as audio

PARIS. Mısır pazarı ABD'de ve Batı Avrupa'da bir miktar geriledi, ancak Ukrayna'da yeniden arttı. Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Rusya'da, mısır biraz daha ucuzladı. Fransız mısır pazarı da zayıflama eğilimindeydi. Sabine Kasırgalı yağmurlu havanın pazarda çok fazla etkisi olmadı. Ancak Ukrayna'da kış başlangıcı perakende fiyat taleplerini belirgin şekilde artırdı.

ABD-Mısırı Chicago'da öğlen kile başına 392,75 USD ile geçen Cuma'ya göre 75 sent daha düşüktü. Paris'te mısır tekrar 25 sent düşüşle 167,25 Euro/mt seviyesine geriledi. ABD'de, ABD mısır stoklarının gelişmesi ile ilgili olarak ticaret beklentileri oldukça nötr kaldı. Buna göre ABD mısır stokları yarınki WASDE raporunda  1.879 milyar kile ile % 0.7 oranında düşebilir. Buna göre dünya mısır stoklarının 297,19 milyon mt seviyesine düzeltilmesi muhtemel. ABD Tahıl Konseyi'nin DDGS ra

View related articles

Go to the News Overview
Organic Commodities
May 5, 2026
VANCOUVER/ASUNCIÓN. Competitive prices are available for chia seeds in India. Planting is well underway in Paraguay. Yet, the outlook is a bit mixed.
Grains
May 4, 2026
DALIAN/KYIV. Chinese suppliers are unwilling to lower their prices. Experts predict an upsurge in production in Ukraine. The EU has increased its buckwheat imports by 126% this season.
Grains
May 4, 2026
DALIAN/KYIV. The Chinese millet market remains calm. In Ukraine, a significantly larger area is set to be sown this year. EU imports have fallen sharply this season.
Organic Commodities
Apr 29, 2026
ASUNCIÓN. The chia sowing for the 2026 crop is complete. The plants are developing well. Demand remains high.