Grains - Grain Products

Buğday: Arjantin dış borç geri ödemesini geciktiriyor

January 23, 2020 at 11:13 AM , Der AUDITOR
Play report as audio

FRANKFURT. Chicago ve Paris'teki buğday pazarı zayıfladı, Karadeniz'de biraz daha güçlü olma eğilimindeydi. Arjantin, dış borç geri ödemesini yapmıyor bu da ihracatçıları büyük ölçüde rahatsız ediyor. Avustralya, buğday ihracatçısı olarak artık büyük oranda yok. Fransa'da devam eden grevler ihracat ve unlu mamuller sektörlerini giderek daha fazla tehlikeye sokuyor. Fransa, Cezayir ihalesinin büyük bir kısmını aldı.

Chicago'da ön vadeli işlemlerde düne göre kile başına 578.75 sent ile 7 daha düşüktü , Paris'te düne göre 195.75 Euro/mt ile 3.50 euro daha düşük, sadece Karadeniz'de, Şubat sözleşmeleri için 50 sent artışla 233 Usd'ye yükseldi. Çin'in ABD tarımsal malları satın almadığı için Chicago'da tekrar kar alımları söz konusu oldu. Arjantin, hükumetin dış borç geri ödemelerini karşılamaması üzerine fiyatlara da baskı yapılmasını sağlamış oldu. Bu, piyasanın iki y

View related articles

Go to the News Overview
Grains
Apr 3, 2024
DALIAN/BRUSSELS. The Chinese buckwheat market is currently characterised by low trading activity. Shipments to the EU have also roughly halved this year.
Grains
Apr 3, 2024
DALIAN/BRUSSELS. Chinese growers are holding back their supplies, but buying interest is also moderate. Meanwhile, the EU has increased its millet imports by 22% this year.
Grains
Feb 28, 2024
DALIAN. Buckwheat quotations are surprisingly firm in China considering that export demand is on the rise. Germany's imports from China surged by 44% in 2023.
Grains
Feb 28, 2024
DALIAN/WIESBADEN. Farmers in China are reluctant to sell millet. Germany has slashed its imports from China by 20%.