Buğday: Büyük hücum biraz azaldı

March 29, 2020 at 10:57 PM , Der AUDITOR
Play report as audio

FRANKFURT. Son haftalardaki keskin fiyat artışlarının ardından buğday piyasaları yeniden bir miktar eksiye döndü. Vadeli işlem borsalarında kar alımları ve artan euro döviz kuru ana nedenlerdi. Ancak, nakit piyasası da fiyat indirimleriyle tepki gösterdi, müşteriler yoğun bir şekilde stoklama yaptıktan sonra marketlere büyük hücum biraz yavaşladı. Ancak ticarete göre durumların hafiflemesi söz konusu değil.

Chicago ve Paris'te buğday kar alımları nedeniyle düştü. Astronomik yüksek ABD işsizlik oranları da fiyatlara baskı yaptı. Geçen hafta, 3.3 Amerikalı işsizlik kaydı yaptırdı.740.048 mt seviyesinde ABD buğdayı için haftalık ihracat, dört haftalık ortalamanın% 73 üzerindeydi. 19.5 milyon mt'luk toplam buğday ihracatı bir önceki yıla göre% 9.6 arttı. Futures Group'tan ABD'li komisyoncu Jack Scoville bildirdiği üzere ABD'de un ve unlu mamullere hücum edildi, bu yüzden üreticiler buğday almak zorunda kaldılar. Rusya'da, ihracat limanları Kremlin şefi Vladimir Putin Rus halkına yayılmayı yavaşlatmak için Covid19 salgını nedeniyle bir hafta zorunlu izin vermesinin ardından bir hafta kapalı kalacak. Rusya'da henüz kimse ürün kayıplarından bahsetmiyor, ancak kuraklık gözlem altında. % 12 proteinli Rus buğdayı, geçtiğimiz yedi gün içinde Ukrayna'da olduğu gibi 13 artışla 218 USD / mt fob Novorossiysk'e yükseldi. IGC, dünya buğday hasadı için öngörüsünü bir önceki yıla göre% 0.6'dan 768 milyon mt'da sabit tuttu. AB'nin 132,2 milyon mt, Fransa 34,5 milyon ve Almanya 22,4 milyon mt getirmesi bekleniyor.

Buğday spot piyasası (ön vadeli)

 

B-Buğdayı(12/220/76)

Parite

EURO/mt

Değişim

Rouen FOB

190,00

-4,00

La Pallice FOB

190,00

-4,00

Creil FOB

183,00

-4,00

Hamburg DDP

201,00

1,00

Westfalen DDP

198,00

2,00

Rheinland DDP

198,00

3,00

Yukarı Ren FOB

190,00

0,00

Yemlik buğday (72/73)

Parite

EURO/mt

Değişim

Hollanda CIF

199,00

1,00

Güney-Oldenburg DDP

196,00

0,00

Westfalen DDP

196,00

0,00

Neuss DDP

192,00

0,00

Yukarı Ren FOB

187,00

0,00

Kaynak:Ticaret

Boş yükler artıyor
Sabah, Fransız ticareti, 1.10 USD / Euro'nun üzerindeki yüksek euro döviz kuru nedeniyle, 4 Euro / mtluk bir fiyat düşüşü bildirdi. Un talebi yüksek, üreticiler unlu mamuller endüstrisinin taleplerini karşılayabilmek için daha fazla buğday alıyorlar. Un üretim tesilseri, tip ve özel unların miktarında iki ila üç kat daha fazla alım olduğunu bildiriyorlar. Sanayi, Almanya'da un alımlarında 1,5 kat artış sağladığını söyledi. Yem üreticileri de kapsama alanlarını artırırken, lojistik sorunları da artmaktadır. Küçülme, karantinaya alınan ülkelerin, özellikle Fransa ve İtalya'nın demiryolu ve karayolu taşıma kapasitesini azaltacaktır. Almanya'da ulaşım hala nispeten istikrarlı. Ancak kamyonların geri dönüşünde yük olmadığı için navlunlar da artmaktadır. Ticarete göre İtalya, İspanya ve Fransa gibi komşu AB ülkelerinden unlu mamuller gıda perakende sektörüne geç geliyor. Buna karşılık, gıda perakende sektöründe toplu (hamster) alımlar bir miktar düştü. Ticarete göre üretim ve lojistik değişen tüketici davranışlarına adapte olmaya başladığı için artık raflar gittikçe daha fazla dolmaya başladı.

 


 

View related articles

Go to the News Overview
Grains
Jul 1, 2026
DALIAN/KYIV. Low availability is leading to limited trading activity on the Chinese market. In Ukraine, the acreage has been significantly smaller than last year. EU imports have fallen by 20% in 2025/2026.
Grains
Jul 1, 2026
DALIAN/KYIV. Trade on the Chinese market is usually sluggish during the summer months. The new crop is expected to ease the market situation. Ukrainian farmers have exceeded their sowing target.
Organic Commodities
Jun 11, 2026
ASUNCIÓN/SUCRE. In Paraguay, the new crop is about to enter the most critical period of the year. For the time being, the weather forecast remains encouraging. Trade in Bolivia is being disrupted by roadblocks.
Grains
May 27, 2026
KYIV/DALIAN. Millet sowing in Ukraine is well below expectations. In China, supply and demand are balancing out. EU imports have fallen by 16%.