Price: €11.00
Member Price: €0.00

Buğday: Fransa ve Almanya'da fiyat düşüşü

January 24, 2020 at 11:28 AM , Der AUDITOR
Play report as audio

FRANKFURT.Fransa ve Almanya'daki nakit piyasasında buğday düşmesine rağmen, buğday pazarı Chicago'da biraz daha zayıf ve Paris'te daha güçlüydü. Uluslararası Tahıl Konseyi (IGC), dünya buğday hasadını marjinal olarak 500.000 mt azalttı. Suudi Arabistan 0.9 milyon mt arpa yem ihalesini açıkladı. Fransa'da ihracat işlemleri sıkışmaya devam ediyor.

Buğday piyasaları farklı bir eğilim gösterdi. Chicago'da ön vadeli işlemlerde kile başına 1 sent düşüşle 577.50 sent, Paris'te 196.50 EUR / mt ile düne göre 0.75 euro daha yüksek, Karadeniz'de ise 233 USD / mt'da değişmedi. Haftalık ihracat rakamları, geçen Martin Luther King Günü nedeniyle bu öğleden sonra yayınlandı. Arjantin ticaretinin 19 milyon mt'luk yüksek hasat nedeniyle yüksek stokları olduğu söyleniyor, çiftçiler stoklarını erkenden elden çıkarmak istiyorlar bu nedenle

View related articles

Go to the News Overview
Grains
Jun 12, 2025
LIMA/SUCRE. Contrary to expectations, the result of the Peruvian crop was sobering. This is also driving up prices in Bolivia. On the Indian market, however, prices have fallen in recent weeks.
Grains
Jun 3, 2025
BRUSSELS/DALIAN. EU imports have declined by a shocking 40%. Enthusiasm for millet is low in China.
Grains
Jun 2, 2025
DALIAN/BRUSSELS. Buckwheat supplies may be low in China, but cheap imports have changed the situation. Sowing is progessing in Ukraine. EU imports have risen sharply.
Organic Commodities
May 22, 2025
BUENOS AIRES/ASUNCIÓN. The early plantings in some South American chia-producing countries had to be reseeded after massive heat damage. However, the stocks of the 2024 crop are nearly depleted.