Price: €11.00
Member Price: €0.00

Buğday: Karadeniz'de buğday düşüyor

January 7, 2020 at 11:15 AM , Der AUDITOR
Play report as audio

FRANKFURT. Buğday piyasaları Chicago ve Paris'te düşüş eğilimini sürdürdü, Karadeniz'de de buğday fiyatları düştü. ABD'li ihracatçılar, Bağdat'a yapılan hava saldırısından sonra Ortadoğu'ya ihracat dezavantajlarından korkuyorlar. Hükümet, tekrar bir vergi artışının düşünüldüğünü söylemesinin ardından Arjantin yüksek baskı altında buğday ihraç etmeye devam ediyor. Kuzey Almanya'da İran ve Doğu Afrika'ya yapılan ihracat işlemleri nedeniyle bir kez daha güçlü buğday fiyatları sağlarken, üreticiler ve unlu mamuller sektörü de yüksek fiyatlar nedeniyle taleplerini geri çekiyor.

ABD buğday piyasası zayıf seyrini sürdürdü ve Chicago'daki ön vadeli işlemlerde bir 1,75 sent daha düşüşle kile başına 549,50 sente geriledi. ABD buğday ihracatçıları, İranlı bir generalin geçen hafta ABD hedefli bir hava saldırısında öldürülmesinden sonra Ortadoğu pazarlarına erişim konusunda endişeli. ABD, son yıllarda bu bölgenin 17.3 milyon mt buğday ithalat ihtiyacına yönelik yaklaşık1.5 milyon mt'unu karşılamıştı. 345.190 mt'da ihracat denetimi bir önceki haftaya göre 33.019 mt

View related articles

Go to the News Overview
Organic Commodities
May 5, 2026
VANCOUVER/ASUNCIÓN. Competitive prices are available for chia seeds in India. Planting is well underway in Paraguay. Yet, the outlook is a bit mixed.
Grains
May 4, 2026
DALIAN/KYIV. Chinese suppliers are unwilling to lower their prices. Experts predict an upsurge in production in Ukraine. The EU has increased its buckwheat imports by 126% this season.
Grains
May 4, 2026
DALIAN/KYIV. The Chinese millet market remains calm. In Ukraine, a significantly larger area is set to be sown this year. EU imports have fallen sharply this season.
Organic Commodities
Apr 29, 2026
ASUNCIÓN. The chia sowing for the 2026 crop is complete. The plants are developing well. Demand remains high.