Price: €11.00
Member Price: €0.00

Buğday: Karadeniz'de fiyat balonu patladı

February 26, 2020 at 12:24 PM , Der AUDITOR
Play report as audio

FRANKFURT. Batı Avrupa hariç, buğday piyasaları yine önemli ölçüde zayıfladı. Korona virüsü salgını korkusu artıyor ve piyasa değerlendirmelerini zorlaştırıyor. Rusya'nın önümüzdeki sezon için yüksek buğday tahminleri ve ruble devalüasyonu, trenin nereye gidebileceğini zaten gösteriyor.

Buğday piyasaları sadece ABD'de hafif toparlanma eğilimi gösterdi ABD ve Karadeniz'de fiyatlar düştü. Buğdayda düne göre  Chicago'da kile başına 5,35 Usd ile %1 ve Karadeniz'de 217 Usd/mt ile %0,5 daha düşüktü. Korona virüsü salgınının artan korkuları piyasaları baskı altında tuttu. Virüs bu arada 32 ülkeye yayıldı. Özellikle yoğun nüfuslu metropol alanlarda salgın riski artıyor. Lojistik sınırlayıcı bir faktör haline geldi. Rusya Birliği başkanı Arkady Zlochevsky gibi Rus tahıl ihrac

View related articles

Go to the News Overview
Organic Commodities
Aug 5, 2026
VANCOUVER. Wet weather conditions prevail for the chia seeds in South America. Prices are not quite as expected.
Grains
Jul 29, 2026
DALIAN/BRUSSELS. The Chinese buckwheat market is currently being driven by the sales of carry-over stocks. Prices have risen slightly. EU countries imported significantly less buckwheat in July 2026 than in the same month last year.
Grains
Jul 29, 2026
DALIAN/BRUSSELS. The Chinese millet market is currently stable. In July 2026, EU countries imported 77% less millet than last year.
Organic Commodities
Jul 16, 2026
ASUNCIÓN. Delays in harvesting pose risks to the quality of this year’s crop. However, dramatic frost events such as those seen last year are not expected to occur. Growers have sown record acreages.