More News - Interviews

Corona ve evden çalışma: Eksik dijitalleşme bir sorun

March 20, 2020 at 11:12 AM , Der AUDITOR
Play report as audio

FRANKFURT. Sosyal mesafe ve evden çalışma, korona krizi döneminde günün gerekliliği oldu. Ancak tarım ve gıda endüstrisindeki birçok şirketin ofis çalışanlarının kısıtlama olmaksızın evden çalışabilmesi için hazır olmadığı ortaya çıktı. Bu nedenle ofise gitmeye devam etmeleri gerekiyor.

Dedere Deutschland GmbH CEO'su ve BT uzmanı Michael Gütlich, "Bu şirketler için yeniden düşünme zamanı anlamına geliyor" diyor. “Gerekli bilgilerin mevcut olmasını ve bu bilgilere ulaşılmasını sağlamanın çeşitli yolları vardır.  Klasik olarak Geleneksel olarak, telefon numaraları sesli IP üzerinden çalışanların cep telefonlarına aktarılabilir. Şirketin mal yönetim sistemine ulaşım ise şirket ağına VPN erişimi sağlayarak erişilebilir. Verilerini korumak için kendi güvenlik standartlarını da getiren Microsoft gibi bulut tabanlı uygulamalar da giderek daha popüler hale geliyor. ”Ancak, dijitalleştirmeye yönelik bu adımlar bir gecede uygulanamıyor çünkü hizmet sağlayıcıların kapasiteleri sınırlı vardır. Yeni teknolojinin kullanımına yönelik eğitimler de zaman alıyor.

"O zamana kadar, çevrimiçi ticaret platformları yeterli dijital altyapısı olmayan bu şirketleri destekleyebilirler." 

Ancak, bu sadece kesintisiz home ofisinin hızlı bir şekilde uygulanmasının önünde sadece bir engeldir. Gerekli ekipman ve istikrarsız bir internet bağlantısı nedeniyle de genelde başarılı olunamıyor. Ev ofisi ve ev dersleri yoluyla artan İnternet trafiğinin kapasitesini artırmak için, AB endüstriyel komiseri Thierry Breton'ın ısrarı üzerine akış sağlayıcı Netflix, Avrupa'daki akım hızını dörtte bir oranında azalttı.

Hastane ve sağlık sigortacıları gibi hassas hasta verilerini işleyen sağlık şirketlerinin ofis çalışanlarına harici bilgisayarlardan erişim izni verme şansı ise çok az. 

Gütlich, "Virüsün kontrol altına alınabilmesi için, yalnızca sosyal alanda değil, insan-insan temaslarının mümkün olan her yerde en aza indirilmesi önemlidir." diyor ve sözlerine “Şimdilik, birçok ülkede sokağa çıkma yasağı beklemek zorundayız. Enfeksiyon eğrisini düz tutmak için gereksiz işe gidiş gelişlerden kaçınılmalıdır." ekliyor.

View related articles

Go to the News Overview
Oilseeds
Mar 8, 2024
SEEHEIM/ANKARA. Even in 2024, women don't always have it easy in male-dominated industries... right? We spoke to a female dried fruit trader based in Turkey about how she has fared in the almost twenty years she has been working in the industry and what it takes to stand up to the competition.
Oilseeds
Jan 8, 2024
SEEHEIM/CHRUDIM. 2023 was a year full of hurdles, but also new opportunities. Kristián Vronka from the Czech blue poppy seed trading company Cropful explains how market players faced challenges such as the wars in Ukraine and Israel, global inflation and climate change and what they expect from the 2024/2025 season. Read the full interview here.
Oilseeds
Jan 5, 2024
SEEHEIM/GUJARAT. 2023 was a year full of hurdles, but also new opportunities. Our business partner from the Indian sesame seed and spice market explains how market players faced challenges such as the wars in Ukraine and Israel, global inflation and climate change and what they expect from the 2024/2025 season. Read the full interview here.
Oilseeds
Jan 3, 2024
SEEHEIM/ORDU. 2023 was a year full of hurdles, but also new opportunities. Our business partner from the Turkish hazelnut market explains how market players faced challenges such as the wars in Ukraine and Israel, global inflation and climate change and what they expect from the 2024/2025 season. Read the full interview here.