More News - Interviews

Gıda tedarik zincirleri: Dachser esneklik istiyor

March 25, 2020 at 10:30 PM , Der AUDITOR
Play report as audio

SEEHEIM-JUGENHEIM/KEMPTEN. Avrupa sınırlarında, özellikle Polonya sınırlarında uzun trafik sıkışıklığı haberleri geçtiğimiz hafta pazarı sarstı. Ayrıca tüccarlar tedarikçilerin geçici olarak kapatmaya zorlandıklarını bildiriyorlar. Durum şimdi iyileşmiş olsa da, nakliyeci aracıları endişeli

Doğu Avrupa'daki Sorunlar

Sınırlarda kapsamlı sağlık kontrolleri yapılması ve neredeyse tüm ülkelerde seyahat kısıtlamaları uygulanması nedeniyle AB tek pazarı kesintisiz insan ve mal akışında benzeri görülmemiş aksamalara tanıklık etti. Kızıl Haç'ın Polonya sınırlarında bekleyerek saatler ve günler geçiren sürücülere bakmak için çağrı yapılmasıyla durum geçen haftanın sonuna doğru tırmandı. Neyse ki, durum düzeldi. Frankfurt Oder'deki ana gümrük bürosu Polonya'nın kamyon şoförleri için sağlık kontrolleri yapmayı bırakmasının ardından son birkaç gün içinde Polonya'ya giden yolların büyük ölçüde boş olduğunu belirtti.

TÜye ülkeler genelinde sınırlardaki gecikmeler ve karantina önlemleri Doğu Avrupa'ya taşımacılığı etkiledi. Tüccarlar, İspanya'da yüksek morfinli haşhaş tohumu tedarikçisinin geçen hafta geçici olarak kapatmak zorunda kaldığını bildirdi. Sorun Rusya'ya ulaşım için kamyon bulunamamasıydı. Şirket yeniden açılsa ve kamyonlar şu anda yolda olsa da, tohumların varış yerine ne zaman ulaşacağını belirleme imkanı yok. Gecikmeler bekleniyor. Buna ek olarak, Polonya'daki buğday tedarikçileri, Almanya'ya malzeme taşımak için kamyon bulmakta zorluk çekiyor. Geçen haftaki trafik sıkışıklığı, bazı kamyon şoförlerinin diğer ülkelere seyahat etmeyi reddetmelerine neden oldu.

Dachser Food Logistics devam etmek için esneklik istiyor

Dachser Food Logistics, bunun aksine, Almanya ve diğer ülkelerde ellerinde yeterli sürücü bulunduğunu belirtiyor. Kurumsal Halkla İlişkiler Dachser Danışmanı Christian Auchter, “trafik sıkışıklığı, karantina gelişleri ve geri dönüşleri gibi sınır trafiğiyle ilgili sorunların gıda işi üzerinde daha az etkisi olduğunu” açıklıyor. Gıda perakendecilerine yapılan sevkiyatların hacmi, özellikle soğutma gerektirmeyen daha uzun raf ömrüne sahip ürünler için keskin bir şekilde artmıştır. Taze ürünler için talep de artıyor.

Her ne kadar teslimat gecikmeleri Almanya'da genel bir sorun olmasa da, Auchter açıkça “durum her gün değişebileceği ve sık sık ara sıra engeller ortaya çıkabileceğini" vurguluyor. Bu yüzden gıda tedarik zincirinin felç olmasını önlemek için her taraftan devam edebilmek için esnekliğe ihtiyacımız var ”diyor. Örneğin, tüccarlar varış zamanları konusunda çok cömertler. Tedarik sıkıntısı yok ve Auchter “depolar dolu, lojistik çalışıyor ve işlevsel. Boş raflar son birkaç günde panik satın alımının sonucudur, ancak tedarik zincirleri kesinlikle çalışır durumda. ”diyor.

View related articles

Go to the News Overview
Oilseeds
Mar 8, 2024
SEEHEIM/ANKARA. Even in 2024, women don't always have it easy in male-dominated industries... right? We spoke to a female dried fruit trader based in Turkey about how she has fared in the almost twenty years she has been working in the industry and what it takes to stand up to the competition.
Oilseeds
Jan 8, 2024
SEEHEIM/CHRUDIM. 2023 was a year full of hurdles, but also new opportunities. Kristián Vronka from the Czech blue poppy seed trading company Cropful explains how market players faced challenges such as the wars in Ukraine and Israel, global inflation and climate change and what they expect from the 2024/2025 season. Read the full interview here.
Oilseeds
Jan 5, 2024
SEEHEIM/GUJARAT. 2023 was a year full of hurdles, but also new opportunities. Our business partner from the Indian sesame seed and spice market explains how market players faced challenges such as the wars in Ukraine and Israel, global inflation and climate change and what they expect from the 2024/2025 season. Read the full interview here.
Oilseeds
Jan 3, 2024
SEEHEIM/ORDU. 2023 was a year full of hurdles, but also new opportunities. Our business partner from the Turkish hazelnut market explains how market players faced challenges such as the wars in Ukraine and Israel, global inflation and climate change and what they expect from the 2024/2025 season. Read the full interview here.