Dried Fruit

Hindistancevizi rendesi: belirsizlikler pazarı engelliyor

March 16, 2020 at 2:32 PM , Der AUDITOR
Play report as audio

MANILA. Şu anda hindistan cevizi pazarlarında tüccarlar huzursuz ve neredeyse hiç alım yapmadıkları için gergin bir sessizlik var . Üretim henüz önemli ölçüde etkilenmedi

Fiyatlar belirgin bir şekilde düşüyor

Korona salgınının etkileri hindistancevizi pazarında da kendisini hissettiriyor. TM Duché'nin uzmanlarının bildirdiği üzere zaten doğal afetler nedeniyle kötü bir şekilde vurulmuş olan Filipinler, sayısız zorluklarla karşı karşıya. Hindistancevizi rendesi üretimi şu ana kadar büyük ölçüde etkilenmeden devam edebilmişti, ancak pazarlardaki belirsizlikler nedeniyle talepler düşüyor ve fiyatlar bir hafta içinde yaklaşık% 10 azaldı. Hindistan cevizi gevreği, orta ve düşük yağlı Avrupa spot piyasasında 1,445 Euro / mt seviyesinde işlem görüyor.

Hindistan cevizi rendesi

Kalite

EURO/mt

Medium, düşük yağ, Endonezya

1.445

Medium, yüksek yağ, Endonezya

1.885

İnce, düşük yağ, Endonezya

1.380

EXW Polonya 
Kaynak:Ticaret

Çok az ticaret faaliyeti

Tüccarlar faaliyetlerini minimumda tuttukları ve yakında daha fazla netlik kazanmayı umdukları için piyasalardaki durumların çok hızlı bir şekilde değişmesi pek olası değil. Virüsün yayılmasının önümüzdeki çeyrek dönemlerde ne gibi etkileri olacağı özellikle şimdiye kadar tartışılmıştı. Çin'deki durumun sakinleştiği ve resmi açıklamalara göre, yeni enfeksiyonların sayısı önemli ölçüde düşmesinin ardından Filipinler en azından ulaşım sorunlarından kurtulmuş olabilir. Ülke, Hindistan cevizi ürünlerini ihraç etmek için kullandığı konteynerlerin büyük bir bölümünü Çin'den tedarik ediyor.

View related articles

Go to the News Overview
Dried Fruit
Apr 16, 2024
SACRAMENTO/SANTIAGO. Prospects are highly encouraging for prunes in California. Weather conditons are ideal for the crucial bloom phase and the quality of the crop should be good.
Dried Fruit
Apr 16, 2024
AYDIN. As the current crop is nearly sold out and trading is becoming increasingly subdued for dried figs attention has shifted towards the new season. Weather conditions could hardly be better.
Dried Fruit
Apr 16, 2024
MANISA. Trading has picked up quickly again for sultanas in Turkey after last week’s Eid-al-Fitr holiday. Trouble is that the weather has turned way too warm for the time of year.
Dried Fruit
Apr 16, 2024
MALATYA. Turkey's exports are failing to catch up on last year for dried apricots. Weather conditions are ideal in Malatya. Prices refuse to move.