Dried Fruit

Sultaniye Çekirdeksiz Kuru Üzüm: Beklenen olmadı

March 24, 2020 at 8:29 AM , Der AUDITOR
Play report as audio

MANISA: Piyasa katılımcılarına göre ticari faaliyetler yeni Corona virüsüne karşı mücadeledeki başarıya bağlı

 

İhracatta artış  

Türkiye’de corona virüs enfekte sayısı hergün artmakla birlikte ek tedbirler alınmaya devam ediliyor. Ancak piyasalarda tedirginlikler söz konusu. Varış limanlarındaki sıkışıklıklar nedeniyle malların hemen çekilemediği ve demurajların olduğu bildirilmekte. İhracat evraklarının da artık kargo yerine doğrudan elektronik ortamda alıcıya gönderildiği, ve artık satışların peşine çevrilmeye başlandığı ve no.9 için 1750 Usd bile fiyat verildiği de konuşuluyor.  Diğer kuru meyvelerde olduğu gibi kuru üzümde de siparişlerin öne çekilmesiyle geçen hafta 5181 mt ihracat yapılarak ciddi artış olmuştur. Piyasa katılımcılarından alınan bilgilere göre İzmir Borsasında şimdilik haftada 2 gün işlem yapılacağı bildiriliyor.

mt bazında Sultaniye çekirdeksiz kuru üzüm ihracat rakamları

Sezon

mt

Ø Usd

Ø Euro

2019/20

154.008

2.082

1.940

2018/19

166.636

1.950

1.815

Sezon başından bu yana

 

Belirsizlik hakim

Manisa’da geçen hafta zirai don uyarıları yapılmıştı, gelen bilgilere göre -5C’ye kadar düşen sıcaklıklara karşı çiftçiler tarafında önlemler alınmış ve don zararı olmamıştır Tüm dünyada korona virüsünün yayılması sonucunda yaşan ekonomik dalgalanmalar nedeniyle Türk lirasında USD ve Euro dalgalanmaları devam ediyor.Üretici ve tüccarlar ham madde satmak istiyorlar ancak ihracatçılar önün göremediği için şimdilik çok ürün alma yanlısı değiller. Ham madde için ihracatçılar tarafından 9.25-9.30 teklif edilirken üretici ve tüccarlar 9.50 TL civarından fiyat beklentisindeler. 

 

Sultaniye Çekirdeksiz Kuru Üzüm, Türkiye

Tipi

USD/kg

RTU-Grad, Tip 8, medium

1,75

A-Grad, Tip 9, STD

1,75-1,80

A-Grad,  Tip 10, STD

1,85-1,95

Organik, A-Grad, Tip 9

2,50-2,60

FOB Izmir

Kaynak:Ticaret v.d.

Daha fazla bilgi için:

Sultaniye ç.k. üzüm, A-Grad, Tip 9, standart, Türkiye fiyat tablosu
Sultaniye ç.k. üzüm, A-Grad, Tip 10, standart, Türkiye fiyat tablosu
Organik sultaniye ç.k. üzüm, A-Grad, Tip 9, standart, Türkiye fiyat tablosu
diğer fiyat tabloları

View related articles

Go to the News Overview
Nuts
Apr 24, 2024
MANILA. Lower raw material production due to El Niño, rising freight costs and geopolitical tensions are just some of the hurdles the coconut market has to face. Market players are correspondingly cautious.
Dried Fruit
Apr 23, 2024
AYDIN. Due to the warm temperatures in the growing regions, the fig trees in the Turkish province of Aydin could start flowering earlier than usual. Meanwhile, low rainfall is still a problem.
Dried Fruit
Apr 23, 2024
MANISA. Weakened by the mildew infestation last year and the mild winter, yields in the Turkish growing region of Manisa have so far been worryingly low.
Dried Fruit
Apr 23, 2024
MALATYA. Temperatures in Turkey remain high and growers can breathe a sigh of relief as there is no indication of a possible risk of frost. Prices have fallen slightly.