More News - Interviews

Tedarik zincirlerin sürdürülebilirliği için katı kurallar

March 13, 2020 at 8:35 AM , Der AUDITOR
Play report as audio

ROM/WIEN. Süpermarketler ve eczaneler hariç, İtalya'da artık tüm mağazalar kapalı. Tarım sektörü ve sanayi de birkaç istisnadan biri. Burada çalışma devam ediyor, ancak artırılmış güvenlik gereksinimleri kapsamında.

Bir fabrika çalışanının Covid-19 ile enfekte olması durumunda üretim kaybı, birçok şirket için büyük kayıplar anlamına gelebilir, ki daha tedarik zincirleri üzerinde olabilecek etkilerinden hiç bahsetmeden .  AHK İtalya'nın genel müdürü Jörg Buck, Mundus Agri'nin sorusu üzerine açıklamasında, bunun olmasını önlemek için sıkı kontroller yapıldığı belirtiyor.

Özellikle de siteye girmek isteyen bir teslimat sürücüsü ve sadece postacı ise, özellikle kötü etkilenen bölgelerden birinden seyahat etmediğini ve son 14 gün içinde ateş gibi semptomlar göstermediğini kanıtlamak durumunda. vücut ısısı ayrıca yerinde tekrar ölçülür.

Fabrikalarda, işçiler mümkünse en az bir metre mesafeyi korumalı ve küçük, izole gruplar halinde çalışmalılar. Bir enfeksiyon durumunda, optimal olarak iş gücünün sadece küçük bir kısmı geçici olarak işlerini yapamayacak durumda olur. Bu, şekilde bir tesisin tamamen kapanması önlenmiş olacaktır.

Şu anda mal taşımacılığına sınırların kapatılması düşünülemez. “Bunu hayal etmek bile istemiyoruz. Umarız ki böyle bir korku senaryosu olmaz ”diyor Buck

 Avusturya'da Acil Durum Planı yürürlüğe girdi

Avusturya bu arada acil freni çekti ve İtalya sınırını büyük ölçüde kapattı. İtalya'dan giriş, artık sadece mevcut bir sağlık sertifikası veya müteakip iki haftalık evde karantina ile mümkün. Avusturya İçişleri Bakanlığı Mundus Agri'nin sorusuna açıkladığı üzere, örneğin Almanya'ya geçiş hala mümkün. Gıda gibi teslimatı olan kamyon sürücüleri, İtalya ve Avusturya arasındaki sınırda, öncelikle ateş ölçümleri ile Sağlık Bakanlığı tarafından kontrol edilmektedirler.. Her yolcunun yüksek vücut sıcaklığı kontrolünün yapıldığı araç trafiğinin aksine, teslimat trafiğindeki kontroller şimdiye kadar sadece rastgele bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Bir sürücüde korona virüsü enfeksiyonu şüphesinde, nasıl devam edileceği kararını vermek lojistik şirketinin sorumluluğundadır. Sürücüyü ve kamyonu geri getirtmek bir seçenek olurken bir diğer seçenekte kapsamlı dezenfeksiyon önlemleri ve başka bir sürücü ile devam etmek olacaktır. Ancak her iki durumda da teslimatta gecikmeler olacaktır.

View related articles

Go to the News Overview
Oilseeds
Mar 8, 2024
SEEHEIM/ANKARA. Even in 2024, women don't always have it easy in male-dominated industries... right? We spoke to a female dried fruit trader based in Turkey about how she has fared in the almost twenty years she has been working in the industry and what it takes to stand up to the competition.
Oilseeds
Jan 8, 2024
SEEHEIM/CHRUDIM. 2023 was a year full of hurdles, but also new opportunities. Kristián Vronka from the Czech blue poppy seed trading company Cropful explains how market players faced challenges such as the wars in Ukraine and Israel, global inflation and climate change and what they expect from the 2024/2025 season. Read the full interview here.
Oilseeds
Jan 5, 2024
SEEHEIM/GUJARAT. 2023 was a year full of hurdles, but also new opportunities. Our business partner from the Indian sesame seed and spice market explains how market players faced challenges such as the wars in Ukraine and Israel, global inflation and climate change and what they expect from the 2024/2025 season. Read the full interview here.
Oilseeds
Jan 3, 2024
SEEHEIM/ORDU. 2023 was a year full of hurdles, but also new opportunities. Our business partner from the Turkish hazelnut market explains how market players faced challenges such as the wars in Ukraine and Israel, global inflation and climate change and what they expect from the 2024/2025 season. Read the full interview here.