More News - Interviews

Tioga: İspanyol badem pazarı Paskalya işini kaybetti

April 8, 2020 at 2:04 PM , Der AUDITOR
José Luis Balanzá Bosch (left) and Amanico Landín (right) at the INC Congress, Seville, 2018.
José Luis Balanzá Bosch (left) and Amanico Landín (right) at the INC Congress, Seville, 2018.
Play report as audio

AGUADULCE/SEEHEIM-JUGENHEIM. Tioga'dan José Luis Balanzá Bosch ve Amancio Landín ile Mundus Agri'nin yaptığı bir röportajda Covid-19 salgınının İspanya'daki badem pazarına etkisi hakkında birkaç kısa soruya cevap verdiler.

İspanya'nın güneyindeki Aguadulce'de bulunan Tioga, organik ve geleneksel fındık ticareti konusunda 15 yıllık deneyime sahiptir. Önde gelen bir broker olarak Tioga, alıcılar ve üreticiler için güncel piyasa bilgileri sağlıyor.

Badem için talep durumu yılın bu zamanında normalden farklı mı?
Tioga: 
Kısa vadeli talep beklendiği gibi etkilendi. Restoranlara, otellere ve yiyecek içecek sağlayıcılarına ve barlara yönelik tedarikçiler, Covid-19'dan kaynaklanan zorunlu kapanmalardan doğrudan etkilendiler. Paskalya sezonunda tüketimdeki zirve de kaybedildi ve dondurma endüstrisi de çok sert etkilendi. Binlerce dondurma dükkanı geleneksel olarak Paskalya'da açılırdı ama şimdi kapalı kalacak. Durum, ihracat pazarındaki talebi de etkileyecek şekilde genelde belirsizlik yarattı. Şu anda, süpermarket dağıtımı yapan endüstriyel alıcılar düzenli olarak çalışmaya devam ediyorlar
.

Teslimatları yapmak için yeterli kamyon var mı?
Tioga:
Şimdiye kadar lojistik, düzgün ve ilgili herhangi bir sorun olmadan çalışıyor. Yalnızca belirli varış yerleri birkaç gün daha fazla sürebiliyor, ancak genel olarak her şey ilerliyor
.

Şu anda İspanya'da badem çiçeklenme hangi safhada?
Tioga:
Erken çiçeklenme çeşitleri her yerde tamamlandı, bu nedenle meyve tutumu gelişimi ve çiçeklenme mevsimi uygun koşullarda ilerliyor. Geç çiçeklenme çeşitleri İspanya'nın güney ve doğusunda ve kabuktan kabuktan çıkmaya kadar soğuk bölgelerde yapılıyor, ekstra geç çiçeklenme çeşitleri taçyaprağı düşüşünden kabukluya kadar yetiyor .

Çiftçiler bahçelerine ihtiyaç duyduklarında bakım yapabiliyorlar mı ve yeterli işçi var mı?
Tioga: Şimdiye kadar, çiftçilerin işlerini yapma konusunda hiçbir kısıtlaması yok. Özellikle yaz aylarında hasat mevsiminde işçilere ihtiyaç duyuyyorlar ve umarım mevcut durum o zamana kadar biter.

Mevcut durumun verim üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir mi?
Tioga:
Şu anda don riski birkaç hafta daha devam edecek.En son, birkaç soğuk gece kuzey İspanya'daki bazı bölgelere zarar vermiş olabilir, ancak umarım İspanyol 2020 badem mahsulü üzerinde önemli bir etkisi yoktur..

Bu yılki organik badem mahsulü için beklentiler neler? 2019'dan daha iyi olacak mı?
Tioga:
Yukarıda belirttiğim gibi, don şu an için bir risk olmaya devam ediyor. Bu nedenle, organik ürünle ilgili tahminler için çok erken. Bununla birlikte, çiçeklenme mevsimi şimdiye kadar iyi koşullarda gelişti, oldukça iyi yağışlar iyi bir mahsulün gelişmesini vaat ediyor ve sezonun geri kalanında her şey yolunda giderse, 2019'dan daha iyi bir mahsul bekleyebiliriz..

California'dan gelen gönderilerin lojistik sorunlar nedeniyle önümüzdeki haftalarda, hatta aylarda gecikmeler olabilir mi?
Tioga:
Gönderilerin etkilenebileceğine inanıyoruz, ancak lojistikten daha ziyade Covid-19 salgını sonrasında beklenen ekonomik kriz nedeniyle pazardaki belirsizlik nedeniyle gönderilerin oldukça yavaşlayabileceğine düşünüyoruz.

View related articles

Go to the News Overview
Oilseeds
Mar 8, 2024
SEEHEIM/ANKARA. Even in 2024, women don't always have it easy in male-dominated industries... right? We spoke to a female dried fruit trader based in Turkey about how she has fared in the almost twenty years she has been working in the industry and what it takes to stand up to the competition.
Oilseeds
Jan 8, 2024
SEEHEIM/CHRUDIM. 2023 was a year full of hurdles, but also new opportunities. Kristián Vronka from the Czech blue poppy seed trading company Cropful explains how market players faced challenges such as the wars in Ukraine and Israel, global inflation and climate change and what they expect from the 2024/2025 season. Read the full interview here.
Oilseeds
Jan 5, 2024
SEEHEIM/GUJARAT. 2023 was a year full of hurdles, but also new opportunities. Our business partner from the Indian sesame seed and spice market explains how market players faced challenges such as the wars in Ukraine and Israel, global inflation and climate change and what they expect from the 2024/2025 season. Read the full interview here.
Oilseeds
Jan 3, 2024
SEEHEIM/ORDU. 2023 was a year full of hurdles, but also new opportunities. Our business partner from the Turkish hazelnut market explains how market players faced challenges such as the wars in Ukraine and Israel, global inflation and climate change and what they expect from the 2024/2025 season. Read the full interview here.