More News - Interviews

Yağ üretim tesisleri: korona önlemlerinin ciddi sonuçları

March 12, 2020 at 9:26 AM , Der AUDITOR
Play report as audio

PRAG. Çek yağ üretim tesisinin somut örneğini kullanarak, hükumetin önleyici tedbirlerinin bir sonucu olarak fabrikaların karşılaştığı zorlukları açıklıyoruz.

Okulların kapatılması nedeniyle, birçok çalışan, çocukları için çocuk bakım yerleri bulamama sorunu ile karşı karşıya oldukları için şimdilik evde kalıyorlar. Bir Çek yağ üretim tesisinin çalışanlarının bildirdiği üzere, işletmenin durmaması için kısa vadeli önlemler alınıyor. 

Etkilenen ofis çalışanları evden çalışabiliyor, ancak makinelerde vasıflı işçi eksikliği telafi edilmesi gerekiyor. Yarı zamanlı çalışanların tam zamanlı olarak artırılması gerekiyor ve geçmişte makinelerde çalışmış ofis çalışanlarının da mümkünse desteklemeleri isteniyor. Kamyon sürücüleri, fiziksel rahatsızlığın ilk belirtisinde korona virüsü için tamamen muayene edilmek üzere derhal doktora gönderiliyorlar. 

Bununla birlikte, eğitim kurumlarının kapalı olması ve 100 kişiden fazla katılımlı tüm etkinliklerin iptali nedeniyle başka sorunlar da var. Okullara ve etkinliklere tedarik eden cateringler siparişleri de iptal ediliyor, bu da ayçiçeği ve kolza yağı ihtiyacının azaldığı ve siparişlerin iptal edildiği anlamına geliyor. 

Şu ana kadar güncel durumunu bitksiel yağlar fiyatları üzerinde herhangi bir etkisi olmadı.  Fiyatlar sabit ve üretimler normal şekilde devam ediyor. Ancak fabrikadaki bir korona vakasının veya kalifiye işçi sıkıntısının fabrikanın kapanmasına neden olabileceği endişeleri de var. Avrupa çapında birkaç yağ üretim tesisinin etkilenmesi halinde fiyatlar artışları ve tedarik darboğazları kaçınılmaz olacaktır. 

DAncak tüm bunlar buzdağının sadece görünen kısmı. Karantinalar ve diğer önlemler de lojistikte önemli sorunlar yaratıyor.

View related articles

Go to the News Overview
Oilseeds
Mar 8, 2024
SEEHEIM/ANKARA. Even in 2024, women don't always have it easy in male-dominated industries... right? We spoke to a female dried fruit trader based in Turkey about how she has fared in the almost twenty years she has been working in the industry and what it takes to stand up to the competition.
Oilseeds
Jan 8, 2024
SEEHEIM/CHRUDIM. 2023 was a year full of hurdles, but also new opportunities. Kristián Vronka from the Czech blue poppy seed trading company Cropful explains how market players faced challenges such as the wars in Ukraine and Israel, global inflation and climate change and what they expect from the 2024/2025 season. Read the full interview here.
Oilseeds
Jan 5, 2024
SEEHEIM/GUJARAT. 2023 was a year full of hurdles, but also new opportunities. Our business partner from the Indian sesame seed and spice market explains how market players faced challenges such as the wars in Ukraine and Israel, global inflation and climate change and what they expect from the 2024/2025 season. Read the full interview here.
Oilseeds
Jan 3, 2024
SEEHEIM/ORDU. 2023 was a year full of hurdles, but also new opportunities. Our business partner from the Turkish hazelnut market explains how market players faced challenges such as the wars in Ukraine and Israel, global inflation and climate change and what they expect from the 2024/2025 season. Read the full interview here.