Sızlanmakla netice elde edilemez

April 22, 2020 at 1:32 PM , Der AUDITOR
Play report as audio

SEEHEIM-JUGENHEIM. Dedere Deutschland GmbH Genel Müdürü Michael Gütlich, şu soruyu soruyor: Mevcut durumda sızlanma ne ölçüde doğru? Aslında fırsatı olan herkes kollarını kaldırıp yardım etmesi gerekmez mi?

Şu anda Almanya'da hakim olan en büyük sorun sabırsızlık. Daha henüz Corona önlemleri nedeniyle sınırlı kalmamıza rağmen ilk günden itibaren şikayetler duymaya başladık, Bu arada daha pandeminin başındayız. Gerçekten önemli olanın farkına vardığımız böyle zamanlar vardır: sağlık ve ilgili tıbbi bakım, gıda, aile ve bu alanda büyükanne ve büyükbabalar da dahil olmak üzere süresiz izole kalmamak için uygun çözümler bulunması gerektiğini söyleyenlere katılıyorum.  Bu alanlarda tartışmalar çok mantıklı. Riski ciddiye alıp bu doğruda önlemler almak zorundayız. Ancak anlam veremediklerimiz ise hakları olduğunu düşündükleri lüks yaşamları sınırlandığı için şikayetçi olan insanlar. Sinemaya gitmek, konserler, futbol oyunları gibi aktivitelerden  kolayca vazgeçebiliriz ve vazgeçmek zorundayız.YouTube ve Netflix gibi alternatif seçenekler, bu eksikliğe yardımcı olabilir ve birçok sanatçı bu kanallardan kitlelerine ulaşmak için çaba harcıyor. Ve dünyanın geri kalanına bir göz atarsak, kendimizi oldukça şanslı sayabiliriz; birçok insanın internette bu tür tekliflerden yararlanma veya ailesi ve arkadaşları ile iletişim kurma fırsatı olmuyor.Şairlerin ve düşünürlerin ülkesi ve mutlak bir kültürel uluslu Almanya'da normal zamanlarda bunun uygulanması kolay oluyor. Ancak Kültür Bakanımız Corona zamanlarında kültürün hayatımız için ne kadar önemli olduğunu vurguluyorsa, dünyanın her gün hayatta kalmak için mücadele ettiği ve sağlık hizmetleri çok zayıf bir şekilde yapılandırılmış  ve Covid-19 gibi bir salgını neredeyse hiçbir şekilde mücadele edemeyen bölgelerine de bir bakılmasını tavsiye ediyorum.Onlar için de operayı ziyaret etmek çok önemli mi acaba? Mevcut durum yeni standartların belirlenmesi gereksinimlerini meydana çıkardı. Birçok sanatçının varlığı hakkında endişelenmesi anlaşılabilir, ancak burada yeniden düşünmek en büyük anahtar kelimedir. Rusya ve Çin gibi birçok ülkede ve hatta ABD'de uzun süredir olağan olanlar Almanya'da güçlü bir direnişle karşı karşıya: Asıl işim şu anda bana bir gelir sağlamıyorsa, kendimi yeniden yönlendirmem gerekiyor.

Sadece tarımda şu anda hiç olmadığı kadar çok yardımcı aranıyor - bu bence devletten yapılan ödemelere güvenmekten çok daha iyi bir alternatif.. Bunların sadece geçici çözümler olduğu da unutulmamalıdır, çünkü kültürel teklifler hiçbir şekilde kaybolmadı sadece bir süre diğer kanallarda gerçekleşiyor. Şu anda kısa süreli çalışan veya şu anda işini yapamayan etkilenenlerin çoğu bu fırsatı yakalamış ve çiftçilere yardım ediyor. Ben bu insanlara saygı duyarım çünkü "odayı doldurmaya" yardımcı olmak için çaba sarfediyorar. Gençliğimde, sonbahar tatillerinde üzüm hasadına yardımcı olmak ve cep harçlığınızı iyileştirmek çok doğaldı - Birçok insan bu tür görevlerin gururlarının altında olduğunu ne zaman düşünmeye başladı? Bu çöküş anlaşılabilir değil ve aynı zamanda yirmili yaşların ortalarında rapor vermeyi tercih eden ve şu anda giderek daha fazla yapılmakta olan görevleri neden yerine getirmediklerini eleştirel olarak sorgulamak yerine çok az devlet yardımı almaktan şikayet eden medya tarafından da destekleniyor. Sağlık açısından çalışabilen ve çalışabilecekler bunu yapmalı ve sürekli şikayet etmemelidirler.

Bir daha tekrar ne zaman tatile gidebileceğiz?Bu ilk sorulardan biriydi ve konu hala medyada günlük olarak ele alınıyor. Bu durumda hükumette cevap veremiyor; ne Almanya'daki durumun nasıl gelişeceğini biliyoruz ne de gelecekte diğer ülkelerin ne gibi önlemler alacağını tahmin edemiyoruz. Bunun yerine, sağlık bakımı gibi en önemli konulardan sonra, güvenli bir şekilde çalışma ve lojistiği güvence altına alma gibi konular ele alınmalıdır. Sonuçta, hepimiz yemek zorundayız, ama görünüşte zorunlu olan yaz tatilinden vazgeçilebilir. Yaklaşan yaz tatili için düzenlemeler ne olursa olsun, çok sayıda şikayet olacağını zaten bekliyoruz.

Tam sokağa çıkma yasağı gibi çok daha katı uygulamaların olduğu diğer ülkelere bakarsak, aslında aynı zamanda her gün yeni şikayetlerle gelmeden bu zamanı oturarak geçirmenin de mümkün olduğunu görüyoruz. Bana göre bu basitçe bu ülkede hala eksik olan bir dayanışma unsurudur. Dayanışma genellikle sadece siz etkilenene kadar uzanır; çok azı fedakarlık yapmak istiyor, ama şu anda gerekli. Politikacılar da burada daha iyi hareket etmeleri gerekiyor. Virüs ile mücadele şekli iki grup tarafından belirlenmemelidir - “virüse inananlar” ve her şeyin abartılı olduğunu düşünenler.Burada birlik önemlidir, kurallar çok fazla yumuşatılmamalıdır ve maske takma gereksinimi gibi önlemler önemlidir. Bu durumda, düşüncesizce hareket eden ve sadece korona önlemlerine karşı gösterilere katılarak veya krizi göçmenlik karşıtı politikaları için kullanarak sunmak isteyen Bolsonaro veya Trump gibileri her zamankinden daha büyük bir tehlike- Almanya bunu daha iyi yapabilmeli ve neyse ki yapıyor da.

Herkesin bu durumu herkes için daha katlanılabilir hale getirmek için neler yapılabileceğini düşünmesini diliyorum. Birçoğu bunu zaten yapıyor ve zor durumla daha iyi başa çıkmak için üzerlerine düşeni yapıyor - bu insanları rol modelleri olarak görmeliyiz. Nihayetinde sızlanmak kimseye bir fayda sağlamaz - gerçek dayanışma ve inisiyatif gereklidir!

Yazan: Michael Gütlich

View related articles

Go to the News Overview
Oilseeds
Jan 9, 2026
SEEHEIM/OLOMOUC. The year 2025 had a lot to offer: new regulations and record prices were the order of the day in many markets, and climatic extremes were noticeable in many areas. Ing. et Ing. Kristián Vronka, owner CROPFUL s. r. o., explains how market players in the Czech blue poppy seed markets have been facing these hurdles and what they expect for the coming year 2026. Read the full interview here.
Interviews
Jan 5, 2026
SEEHEIM/ORDU. The year 2025 had a lot to offer: new regulations and record prices were the order of the day in many markets, and climatic extremes were noticeable in many areas. Our business partner from the Turkish hazelnut market explains how market players have been facing these hurdles and what they expect for the coming year 2026. Read the full interview here.
Oilseeds
Jan 2, 2026
SEEHEIM/NEW DELHI. The year 2025 had a lot to offer: new regulations and record prices were the order of the day in many markets, and climatic extremes were noticeable in many areas. Our business partner from the Indian spice market explains how market players have been facing these hurdles and what they expect for the coming year 2026. Read the full interview here.
Oilseeds
Dec 31, 2025
SEEHEIM/PRAGUE. The year 2025 had a lot to offer: new regulations and record prices were the order of the day in many markets, and climatic extremes were noticeable in many areas. Our business partner from the flaxseed market explains how market players have been facing these hurdles and what they expect for the coming year 2026. Read the full interview here.