Price: €11.00
Member Price: €0.00

Mısır: Arjantin daha yüksek tarifelerle şaşırttı

December 18, 2019 at 1:01 PM , Der AUDITOR
Play report as audio

PARIS. ABD mısır pazarı Faz 1 anlaşması ile desteklendi ancak coşkuyu şimdi artık Çin'in ithalatları izlemesi gerekiyor. Arjantin’in yeni hükumeti, buğday, mısır ve soya için daha yüksek tarifeler talep ediyor, bu da ihracat fiyatlarının yükselmesine neden olmadı, aksine Arjantin ve Brezilya’da da Faz 1 anlaşmasıyla ilgili olarak düşüş gösteriyor.  

Son iki gündeki fiyat artışının ardından, Chicago ve Paris'teki kar alımı nedeniyle mısır fiyatları yine bir miktar düştü. Buna rağmen, ABD pazarı, Arjantin’in Fernández / Fernández de Kirchner hükumetinin ardından sadece buğday ve mısır ihracatı için tarifeleri 1 Ocak 2020’den itibaren% 6,7’den% 12’ye  yükseltmekle kalmadı,ayrıca hükumetin bunu şimdi% 15'e yükseltme planları olması nedeniyle sıkıydı. Bu, Arjantin'in rekabet baskısını gözle görülür biç

View related articles

Go to the News Overview
Grains
Mar 23, 2026
DALIAN. On the Chinese millet market, traders and growers are currently holding back on offers. Domestic demand is expected to ease. Global millet production in 2025/26 is forecast to be 3% higher than the previous year’s figure.
Grains
Mar 23, 2026
DALIAN/KYIV. Rising freight rates are leading to lower demand for Chinese buckwheat. In Ukraine, experts predict a slight decline in acreage.
Grains
Mar 18, 2026
KYIV. Smaller acreage and lower yields had caused millet production in Ukraine to decline significantly. This year, the acreage is to be expanded by 20% again. EU imports from Ukraine have fallen by 17% this season.
Organic Commodities
Mar 9, 2026
ASUNCIÓN/SUCRE. Frost damaged the South American chia seed crop in 2025. Now, the approaching winter months are once again causing concern for growers.