Grains - Grain Products

Mısır: ham petrolde zorunlu kapanmalar tehdidi

April 27, 2020 at 9:29 PM , Der AUDITOR
Play report as audio

PARIS. Mısır piyasası ABD'de yine net bir düşüş eğilimi gösterdi, sadece Karadeniz'de hafif bir sabitleme eğilimi vardı. ABD etanol ve kesim sektörlerinden kötü haberler gelmeye devam ediyor, ADM bazı etanol tesisleri ve Tyson Foods, Parco kesimhanesini kapatmak zorunda kaldı. OPEC ham petrol üretimini azaltmazsa, küresel petrol üretiminin% 20'si daha zorunlu azaltma tehdidi söz konusu. Ukrayna, mısır ihracatını sınırlayacağını açıkladı

Chicago'da mısır öğlen 3,12 Usd/kile ile düne göre %2.2 daha düşüktü. Paris'te ön vadeli işlemler 166,25 Euro/mt'da kaldı. ABD'den yönergeler çok zayıf kaldı. Kötü haber etanol ve kesim sektörlerinden geldi. ADM, daha düşük benzin ihtiyacı nedeniyle Cedar Rapids, Iowa, Columbus ve Nebraska'daki mısır değirmen fabrikalarında etanol üretimini geçici olarak durduracak, konuşulan 120 gün. ABD etanol stokları, bir önceki yıla göre% 22 artışla 27.7 milyon varil ile rekor seviyeye ulaştı. Tyson Foods, Pasco, Washington'daki sığır eti fabrikasında üretime geçici son vereceğini açıkladı. 589.395 mt ABD mısırının Meksika'ya yapılan ihracat satışları ABD'deki fiyat düşüşünü durduramadı. Ham petrol pazarında sabah WTI'de %12,8 ve Brent'te %5,1 fiyat düşüşü yaşandı. Goldman Sachs analistleri, en son kararlaştırılan üretim kesintilerinde daha fazla artışın kaçınılmaz olduğunu düşünüyorlar. OPEC ham petrol üretimini azaltmazsa, küresel petrol üretiminin% 20'si yani 20 milyon varil / gün daha üç hafta içinde ilaveten zorunlu azaltma gerekeceği söyleniyor
.

Mısır spot fiyatları (ön vadeli)

Tahıl mısırı (ticari)

Parite

EURO/mt

Değişim

Bordeaux FOB

160,00

0,00

Hollanda CIF

185,00

-2,00

Oldenburg DDP

190,00

0,00

Brake FOT

182,00

0,00

Aşağı Ren DDP

184,00

0,00

Yukarı Ren FOB

182,00

0,00

Quelle: Handel

Fransa'nın mısır ekimi% 52 ilerledi
Çin, devlet mısır stoklarını ithalat yoluyla karşılanmak üzere 20 milyon mt artırmaya işaret etti. Pekin'den, ABD ile 1. Aşama anlaşmasını yerine getirmeye başlayacağı ve aynı zamanda korona kaynaklı aksaklıklara karşı koruma sağlamak için bir rezerv oluşturacağı söyleniyor.Fransa'da ticaret yeni haftaya aynı fiyat seviyeleri ile başladı. Mısır ekimi, ılık ve kuru hava nedeniyle rekor hızda ilerliyor. Fransız ticaretine göre, Fransa'da mısır ekiminin% 52'si tamamlandı. Coceral, AB mısır üretiminin bir önceki yılın 61.0 milyon mt'a kıyasla yaklaşık 65.5 milyon mt olmasını bekliyor. Ukrayna hükumeti mısır ihracatını 29,3 milyon mt ile sınırlayacağını açıkladı. Bununla ilgili bir kararın bugün verilmesi bekleniyor. Durum böyle olması halinde sezonun geri kalanında sadece 3 milyon mt mısır ihracatı yapılabilecek. Ukrayna stokları, dinamik ihracat nedeniyle  7,7 milyon ton ile son dört yılın en düşük seviyesine geriledi. Ülke, bir önceki yılki 19.9 milyon mt seviyesine kıyasla 21.5 milyon mt rekor ihracat oranına ulaştı. Avrupa'nın Karadeniz'den mısır ithalatı azalacak.

View related articles

Go to the News Overview
Grains
Apr 3, 2024
DALIAN/BRUSSELS. The Chinese buckwheat market is currently characterised by low trading activity. Shipments to the EU have also roughly halved this year.
Grains
Apr 3, 2024
DALIAN/BRUSSELS. Chinese growers are holding back their supplies, but buying interest is also moderate. Meanwhile, the EU has increased its millet imports by 22% this year.
Grains
Feb 28, 2024
DALIAN. Buckwheat quotations are surprisingly firm in China considering that export demand is on the rise. Germany's imports from China surged by 44% in 2023.
Grains
Feb 28, 2024
DALIAN/WIESBADEN. Farmers in China are reluctant to sell millet. Germany has slashed its imports from China by 20%.