More News - Interviews

Anderson İhracat: Gıda sektöründeki ihracat kesintileri ve değerlenme

April 6, 2020 at 12:06 PM , Der AUDITOR
Play report as audio

SEEHEIM/SACRAMENTO. Covid-19 salgını ile ilgili son olaylar ışığında Mundus Agri, Anderson Exports CEO'su Erik Anderson ile görüştü, tedarik zincirindeki önemli aksaklıklar ve önemli bir endüstride - gıdada çalışma şansını konuştu.

Anderson, fındık ve kuru meyveler için ihracat ve yerel talebin biraz daha yüksek olmaya devam etmesini bekliyor, ancak uzun vadede değil. “Önümüzdeki haftalarda sokağa çıkma yasağına hazırlık yapan insanların bir sonucu olarak bu küresel market alışverişlerinin yaşanması nedeniyle yakın dönemde satışların daha da artmasını bekliyoruz..Bu talepler kaçınılmaz olarak, tüketiciler ve piyasalar yeni bir normal olacak şekilde yerleştikçe azalacaktır. California kuru üzüm ve sert kabuklu meyvelerin satışlarının uzun vadede sabit kalmasını bekliyorum çünkü gıda tedarik dağıtım kanallarının çoğu normale yakın çalışmaya devam edecek. ”

Anderson, “Bazı alıcılarımın siparişleri beklemeye aldığını, diğerleri her zamanki gibi bazıların FCL işini aldığını ve bir diğerlerinin de siparişlerini arttırdıklarını gördüm” diyor. Tüketici talebinde inkar edilemez bazı değişiklikler var, bazı işletmeler yavaşladı, diğerleri ise mevcut durumdan faydalanıyor. “Ortaya çıkan bazı eğilimler, insanlar evde pişirdikleri için daha fazla çiğ gıda  veya en azından daha az işlenmiş gıda satın alma eğilimindeyken alkolsüz içecekler, şekerler ve diğer tatlılar için satışlar dünya genelinde düştü” diyor.. “Daha az tiyatro, bakkal, havalimanı vb. açık, badem, kuru üzüm, antep fıstığı, şekerli kurutulmuş kızılcık, ceviz ve diğer sert kabuklu yemişler ve kuru meyve ürünleri gibi uzun ömürlü ürünler Avrupa'da satışlarda% 15-20 oranında artış göstermiştir, benzeri artışlar ABD'de alışveriş yapanların evlerinin dışında geçirdikleri zamanlarını sınırlamak için stoklama yaptıkları gözlemlenmiştir. ”

Anderson'a göre, insanlar her zaman aç kalmaktansa hastalanma olasılığını seçecekler, bu da er ya da geç tedarik zincirinde aksamalara neden olacaktır. “Zaman geçtikçe bu virüsün verebileceği zararın genişliğini ve derinliğini anlamaya başlıyoruz” diyor Anderson. “Açlık ve koronavirüs arasında karar verirken, insanlar bu yeni virüse aç kalma riskine tercih edeceklerdir. Bu nedenle, her ülke / kaynak kendi sınırlama yöntemleriyle uğraşıtığı için zincir tedarikinde aksamalar olacağını düşünüyorum. ” Mevcut durumdan hayal kırıklığına uğramış ve virüsle savaşmak için küresel bir çözüme ihtiyacımız olduğunu düşünüyor.“Maskeler, tıbbi parçalar ve diğer tıbbi ürünler gibi kıt kaynakların tahsisini bildirmek için enfeksiyonun her gün nerede olduğunu daha iyi anlamak için tüm uluslardan oluşan bir Küresel Pandemi Müdahale Konseyi yok. Dünya bu virüse karşı tepkilerimizi birlikte koordine etmek için ne kadar uzun süre beklerse, hasarı tersine çevirmek o kadar çok yaygınlaşır ve zorlaşır.”

Bu karanlık zamanlarda bile, gıda endüstrisinde çalışan insanların, kendisi gibi, çok şanslı olduğunu kabul ediyor. Her zaman gerekli olacak bir iş. “Her şey o kadar da kötü değil (harika olmasa da) - gıda önemli bir iş, okyanus ve hava taşımacılığı da günümüzün küresel ekonomileri için çok önemli. Ayrıca, belirli yerler artık kendi sürdürebilirlikleri için gereken miktarlarda yiyecek üretmemektedir, bu nedenle nakliye, şayet olursa, en son duracaktır. Bu bakımdan, gıda tedarikinde iş olarak faaliyetler, diğerlerine göre daha fazla korunduğumuz anlamına geliyor ”diyor Anderson. Tedarik zincirindeki aksaklıkların geçici olduğunu düşünürken, hayatlarımızın normale dönmesi zaman alacağına inanıyor.  “Her ne kadar nakliye yollarında aksaklıklar olsa da, bu aksamaları, dünyada yeni bir normal olacağı için geçici olarak görüyorum. Dünyanın bir süre bundan çıkamayacağına dair şüphem yok. Birincil çözüm, güvenli ve uygun fiyatlı bir aşının geliştirilmesidir. Ve bu bile, Sürü Bağışıklığı için yeterli küresel aşılar oluncaya kadar dünyanın dört bir yanında dolaşımı için birkaç ay sürecektir. Bu noktaya kadar, genel ve hatta iş dünyası için büyük çaplı hava yolculuğu öngörmüyorum. İnsanlar hareket ettiği sürece virüs de olacaktır. ”

Anderson Exports hakkında daha fazla bilgi için

View related articles

Go to the News Overview
Oilseeds
Mar 8, 2024
SEEHEIM/ANKARA. Even in 2024, women don't always have it easy in male-dominated industries... right? We spoke to a female dried fruit trader based in Turkey about how she has fared in the almost twenty years she has been working in the industry and what it takes to stand up to the competition.
Oilseeds
Jan 8, 2024
SEEHEIM/CHRUDIM. 2023 was a year full of hurdles, but also new opportunities. Kristián Vronka from the Czech blue poppy seed trading company Cropful explains how market players faced challenges such as the wars in Ukraine and Israel, global inflation and climate change and what they expect from the 2024/2025 season. Read the full interview here.
Oilseeds
Jan 5, 2024
SEEHEIM/GUJARAT. 2023 was a year full of hurdles, but also new opportunities. Our business partner from the Indian sesame seed and spice market explains how market players faced challenges such as the wars in Ukraine and Israel, global inflation and climate change and what they expect from the 2024/2025 season. Read the full interview here.
Oilseeds
Jan 3, 2024
SEEHEIM/ORDU. 2023 was a year full of hurdles, but also new opportunities. Our business partner from the Turkish hazelnut market explains how market players faced challenges such as the wars in Ukraine and Israel, global inflation and climate change and what they expect from the 2024/2025 season. Read the full interview here.