Grains - Grain Products

Buğday: Mısır yeni ihale ilan etti

February 11, 2020 at 11:37 AM , Der AUDITOR
Play report as audio

FRANKFURT. Buğday pazarı ABD ve Karadeniz'de daha zayıf, Batı Avrupa'da daha güçlü olma eğilimindeydi. Mısır yeni bir buğday ihalesi açtı, böylece Karadeniz'den buğday daha rekabetçi hale gelebildi, ancak Fransa ve Romanya daha da zayıflayan euro döviz kurundan faydalanıyorlar. WASDE raporunda USDA Rus buğdayına yönelik yüksek ihracat tahminini geri çekebilir.

Chicago'da buğday sabah kile başına 5,50 USD ile düne göre 6 sent daha düşüktü. Paris'te buğday 2,50 Euro artışla 194,75 Euro/mt'a yükseldi, Karadeniz'de ise Şubat vadesi buna karşın 0.50 sent ile 224,50 USD/mt'a geriledi. ABD'de, bu akşam yayınlanacak WASDE raporun da göz önünde bulundurularak, USDA'nın Rusya'nın buğday ihracatına yönelik yüksek ihracat tahminini 34 milyon mt seviyesinde tutup tutmayacağı veya azaltacağı üzerinde duruluyor. Ticarete göre, tahmin çok yüksek çünk&uuml

View related articles

Go to the News Overview
Grains
Apr 3, 2024
DALIAN/BRUSSELS. The Chinese buckwheat market is currently characterised by low trading activity. Shipments to the EU have also roughly halved this year.
Grains
Apr 3, 2024
DALIAN/BRUSSELS. Chinese growers are holding back their supplies, but buying interest is also moderate. Meanwhile, the EU has increased its millet imports by 22% this year.
Grains
Feb 28, 2024
DALIAN. Buckwheat quotations are surprisingly firm in China considering that export demand is on the rise. Germany's imports from China surged by 44% in 2023.
Grains
Feb 28, 2024
DALIAN/WIESBADEN. Farmers in China are reluctant to sell millet. Germany has slashed its imports from China by 20%.