More News - Interviews

Koruyucu önlemler ne zaman tekrar gevşetilecek?

April 2, 2020 at 9:47 AM , Der AUDITOR
Play report as audio

SEEHEIM-JUGENHEIM. Bu soru doktorlar ve virologlara tekrar tekrar soruluyor. Tahminleri ve matematiksel varsayımları kullanarak bir cevap bulmaya çalışmaları bekleniyor ve en iyi ihtimalle sadece belirsiz bir tahmin verebilirler. Vatandaşların davranışı, korona koruyucu önlemlerinin rahatlayabileceği süre için belirleyicidir.

Görünmez, ve altı ay önce neredeyse hiç bilinmiyordu, yine de Covid-19 adlı bir virüs birkaç hafta içinde dünyayı tamamen değiştirmeyi başarıyor. Olağan ve gerekli olduğunu düşündüğümüz şeylerin çoğu terk edildi: seyahatler, partiler, alışveriş ve genel olarak tüketim. Temas yasağı ve sınırlı sokağa çıkma yasağı nedeniyle, bunların hepsi bizim için yasak ve asıl büyük soru: Şimdi nasıl devam edecek?

Gerçek şu ki, değişikliklere artık acilen ihtiyaç var. Çünkü virüs gitmeyecek, daha da kötüsü: kendimiz yarattığımız koşullar nedeniyle, daha fazla başka salgınlar takip edecektir. Daha önce kendilerini düzenleyebilen hayvan dünyasındaki doğal nüfus engelleri, insan yapımı nesli tükenmesiyle yok edildi. Covid-19 örneğinde olduğu gibi insanlara yayılan patojen mutasyonları meydana geliyor. Yoğun seyahatler nedeniyle, bu virüsler dünyaya hızla yayılıyor.

Katı koruyucu önlemler gerekli ve daha da genişletilmesi gerekiyor. Toplumun mümkün olan en iyi şekilde korunmasını sağlayacak ve ekonominin yine de devam etmesini sağlayacak ön koşullar oluşturulması gerekiyor. Bu, örneğin, maskelerle virüsü damlacık veya smear enfeksiyonları ile aynı yüksek ölçüde taşımadığımız için, kendimiz yerine öncelikle insanlarımızı korumak için bir maske takma yükümlülüğünü içeriyor. Bunun ön koşulu, Alman siyasetinin ve iş dünyasının henüz yüzleşmediği bir sorun olan yeterli sayıda maske bulunmasını sağlamaktır. Ayrıca, mesafe kurallarına uyulmalı ve ihlaller daha ağır cezalandırılmalıdır. Veri koruma da zor bir konudur. Hasta insanları daha çabuk izole etmek ve kiminle temas kurduğunu bulmak için cep telefonu ile gözetim burada yoğunlaştırılmalıdır; bu durumda toplumun sağlığı ve korunması veri korumasından daha önemli olması gerekmektedir. Üstelik vergi daireleri vb. gibi Kurumlar özel verilerimiz hakkında akıllı telefonlarındaki hareket profillerine göre çok daha iyi bilgi sahip olmalarına rağmen neden özellikle bu konularda feryatlarının bu kadar yüksek olduğu da düşündürüyor. Konserler gibi büyük etkinlikler maksimum sayıda katılımcı ile açıkça kısıtlanmalı ve düzenlenmelidir.

İş dünyasında da acilen değişimlere ihtiyaç var. Mevcut durum ev ofisinde ne kadar çok insanın çalışabileceğini gösteriyor ve bu durumu sürdürmemek için de artık bir neden de yok. Bu aynı zamanda ofislerdeki mesafe kuralına uymayı da kolaylaştıracaktır.Ek önlemler, aşırı kalabalık toplu taşımayı önlemek için işe gidip gelmek için vardiya sistemleri ve kişiselleştirilmiş tren biletleri olacaktır. Ancak bu, ek otobüs ve tren kapasitelerinin yaratılması gerektiği anlamına geliyor.

Önemli bir gelişme de kimin enfekte olduğunu veya virüsü kimin yendiğini ve antikor yaptığını bulmak için yeterli sayıda hızlı testler olacaktır. Bu testlerin gelecekte sınırlarda da kullanılması gerekir.. Mevcut kriz durumunu aşmayı başaracağız; Aralıklar kısalacağı için asıl ekonomimizin buna ikinci ve üçüncü kez dayanıp dayanamayacağı tartışılmalıdır. Bu yüzden şimdi bütünsel düşünmeliyiz. Sağlıklı bir çevreye, toplum için mümkün olan en iyi korumaya ve hala para kazanabileceğimiz bir ekonomiye ihtiyacımız var - ve mümkünse adil bir dağılımla. Bunu başarmak için, sadece devletin değil, hepimizin, ekonominin, çevrenin korunmasının ve sağlığın kendi elimizde olduğunu bilmemiz gerekir. Uygun önlemleri almış ve kabul etmiş olursak, sosyal yaşam da yeniden olabilir; öncekine göre daha kısıtlı ve farklı bir biçimde olsa da.

Michael Gütlich, CEO Dedere Deutschland GmbH

View related articles

Go to the News Overview
Oilseeds
Mar 8, 2024
SEEHEIM/ANKARA. Even in 2024, women don't always have it easy in male-dominated industries... right? We spoke to a female dried fruit trader based in Turkey about how she has fared in the almost twenty years she has been working in the industry and what it takes to stand up to the competition.
Oilseeds
Jan 8, 2024
SEEHEIM/CHRUDIM. 2023 was a year full of hurdles, but also new opportunities. Kristián Vronka from the Czech blue poppy seed trading company Cropful explains how market players faced challenges such as the wars in Ukraine and Israel, global inflation and climate change and what they expect from the 2024/2025 season. Read the full interview here.
Oilseeds
Jan 5, 2024
SEEHEIM/GUJARAT. 2023 was a year full of hurdles, but also new opportunities. Our business partner from the Indian sesame seed and spice market explains how market players faced challenges such as the wars in Ukraine and Israel, global inflation and climate change and what they expect from the 2024/2025 season. Read the full interview here.
Oilseeds
Jan 3, 2024
SEEHEIM/ORDU. 2023 was a year full of hurdles, but also new opportunities. Our business partner from the Turkish hazelnut market explains how market players faced challenges such as the wars in Ukraine and Israel, global inflation and climate change and what they expect from the 2024/2025 season. Read the full interview here.