More Commodities - Dairy Products

Tereyağı: süt piyasasının AB yardım planına yönelik sert eleştirileri

April 30, 2020 at 4:57 PM , Der AUDITOR
Play report as audio

FRANKFURT/BRÜKSEL. Piyasa katılımcıları, AB'nin yağsız süt tozu, tereyağı ve peynir için özel depolama planını uygulamaya koyma kararı konusunda sert eleştiriler dile getirdi. Piyasada çok fazla süt var.

AB'nin durumları daha da kötüleştirme planı

Avrupa'daki çiftçiler, fiyatlar düştükçe ve tedarik zincirleri bozulduğu için zaten sütlerden kurtulmaya zorlanıyorlar. Koronavirüs pandemisi, süt ve diğer süt ürünlerine yönelik küresel taleplerde düşüşe neden oldu. Çin'de de satışlar yavaş. Süt pazarını stabilize etmek amacıyla AB, yağsız süt tozu, tereyağı ve peynir için özel depolama planını uygulamaya koydu. Bu plan 90-210 gün boyunca tereyağı ve peynir için özel depolama maliyetlerini finanse ediyor. Ancak çiftçiler, planın sürdürülebilir olmaktan çok uzak olduğunu belirten sert eleştirilerini dile getiriyorlar. Her ne kadar plan süt pazarındaki mevsimsel dalgalanmalarla başa çıkmak için uygun olsa da, talepler tekrar bu kadar çabuk canlanmayacağı için mevcut kriz daha uzun bir çözüm gerektiriyor. Sonunda tekrar satılması gerekecek büyük hacimlerin depolanması riski vardır. 2015/2016 döneminde süt ürünleri krizinde gecikmeler ve yanlış tepkiler de milyarlarca Euro zarar neden olmuştu.

Ortalama AB tereyağı fiyatlarında daha fazla düşüş

Buna karşılık, nihayet aralığın alt sınırında fiyatları yükselten dökme tereyağa olan talepler yeniden canlandı. Kempten'deki Tereyağı ve Peynir Borsası'nda fiyatlar 2,60-2,70 Euro / kg seviyelerinde. Polonya'da toplu tereyağı fiyatları 2,80 Euro / kg EXW seviyesinde sabit kaldı. AB'de son birkaç hafta içinde ortalama tereyağı fiyatı% 7,4 azalmış ve şu anda 2,92 EUR / kg seviyesinde olmasına rağmen, piyasa katılımcılarının tereyağı ve peynir fiyatlarının daha rekabetçi olduğu ABD'yi de takip etmeleri gerekiyor. USDA Tarımsal Pazarlama Servisi'nin bildirdiği gibi, ABD'de çalkalanmaya neden olan bol miktarda krem vardır. Üreticiler çaresizce kremayı boşa harcamaktan kaçınmaya çalışıyorlar. Perakende talebi artmasına rağmen, gıda hizmetleri sektöründe talep durduğundan toplu tereyağı satışları sınırlı.

Tereyağı

Yer

Fiyat

EXW Polonya

EURO 2,800/mt

EXW Almanya

EURO 2,650/mt

EEX

EUR 2,627/mt

GDT

USD 4,117/mt

Ticari kaynaklar

Daha fazla bilgi için:

View related articles

Go to the News Overview
Dairy Products
Apr 2, 2024
KEMPTEN/BRUSSELS. In Germany the bulk butter market has reached a turning point. EU butter exports range lower than last year and EU butter production dipped.
Dairy Products
Feb 22, 2024
KEMPTEN/BRUSSELS. Butter manufacturers are gearing up for Easter in Germany. EU exports witnessed a record-breaking year in 2023. EU butter is highly competitive in the global market, despite internal quotations being on the rise.
Dairy Products
Jan 24, 2024
KEMPTEN/BRUSSELS. Contrary to expectations demand for butter is surprisingly strong in Germany. EU exports are still experiencing a record high, whereas EU quotations range on a less welcome level.
Dairy Products
Nov 30, 2023
KEMPTEN/BRUSSELS. Manufacturers in Germany are overwhelmed by the strong retail demand for butter at the start of the Christmas season. EU exports retained their record strength in September.